likeBalaton.hu | 2023.04.15. 14:00
Kedvezményes vonat- és buszjegy a kiemelt veszprémi programok idejére
A MÁV és a Volánbusz bevezette a kiemelt veszprémi programok idejére a kedvezményes vonatjegy mellett a buszjegyeket is.

2023. január 21-én indult az Európa Kulturális Fővárosa program, a címet Veszprém megyei jogú város nyerte el, bevonva a város és a régió intézményeit, kulturális színterének szereplőit és civil szervezeteit. A VEB2023 EKF egyik alapértéke a fenntarthatóság, ezért is kiemelten fontos, hogy a rendezvények is fenntarthatósági szempontok szerint működjenek. A kedvezményes vonatjegy csak egy, a MÁV és a Volán számos újítása közül, melyekkel csatlakozik az EKF szellemiségéhez.

Az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kötődően a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a MÁV-Volán-csoport stratégiai partnerségi megállapodást kötött. Ennek egyik eleme a vasúttársaságnál a kedvezményes vonatjegy bevezetése (Veszprém-Balaton 2023 EKF jegy) a kiemelt programok idejére. A kedvezményes vasúti jegy a GYSEV területén is érvényes, a Volánbusz pedig plusz járatokat közlekedtet.

A kiemelt programokra az egész évben kedvezményes EKF jegyet válthatnak az utasok szimbolikus 2023 forint értékben.

Fotó: MÁV-Volánbusz hivatalos

A kedvezményes vonatjegy oda-vissza utazásra érvényes az ország bármely pontjáról

Az első kiemelt rendezvény, melyre az EKF jegy érvényes volt, a január 21-i megnyitó ünnepség volt.

A jegy csak 2. kocsiosztályon érvényes, feláras vonaton a szükséges díjat meg kell hozzá váltani. A jegyeket mind online (MÁVapp, Elvira, jegykiadó automata), mind személyesen a MÁV-START pénztáraiban megválthatják az érdeklődők, az önkiszolgáló csatornákra érvényes 5, illetve 10 százalékos kedvezmény az EKF-jegyre nem vonatkozik.

Az EKF jegy odautazásra a rendezvényeket megelőző napon és a rendezvények napján, napjain, míg hazautazásra a rendezvények napján, napjain illetve a rendezvényeket követő napon érvényes. Ugyanúgy, ahogy normál esetben is, az elővételi szabályok érvényesek az EKF jegy esetében is, azaz legkorábban 60 nappal az tervezett utazás előtt lehet a jegyeket megvásárolni. A kedvezményes vasúti jegy a GYSEV területén is érvényes.

Az alábbi eseményekre érvényes a 2023 forintos oda-vissza EKF jegy

Blues Fesztivál – április 13-16.

Ez az a Nap! – április 15.

Gizella Napok 2023 – május 7-14.

Magyar Mozgókép Fesztivál – június 7-10.

VeszprémFest 2023 – július 12-16.

Rozé, Rizling és Jazz Napok – július 12-16.

Veszprémi Utcazene Fesztivál 2023 – július 19-22.

EKF Felező – július 14-17.

Auer Fesztivál – augusztus 1-6.

Kőfeszt – augusztus 3-6.

INOTA Fesztivál – augusztus 31. – szeptember 3.

BALKAN: MOST fesztivál – szeptember 7-9.

Balaton Wine and Gourmet – szeptember 21-24.

Jazz Fesztivál – november 16-19.

Fotó: Veszprémfest hivatalos

 

A MÁV-START menetrend szerinti járatai Veszprémbe

A vasúttársaság menetrendszerinti járatai Budapest és Székesfehérvár felől

Veszprémbe óránként közlekednek Göcsej és a Bakony InterCity-ként. Szombathelyről a Bakony IC-vel, Zalaegerszegről a Göcsej IC-vel kétóránként lehet eljutni az EKF fő helyszínére.

Budapest Déli pályaudvarról indulva

a Bakony és a Göcsej InterCity vonatok menetrend szerint 1 óra 28 perc alatt érnek Veszprémbe. Szombathelyről a Bakony InterCity menetideje 1 óra 44 perc, Zalaegerszegről a Göcsej Intercity vonat 1 óra 42 perc alatt jut el Veszprémbe.

A decemberben bevezetett Okosjeggyel Budapest és Veszprém között 1599 forintért lehet utazni a Göcsej InterCity járatokkal egész évben.

A kedvezményes árú, egy útra szóló helyjegyet is tartalmazó díjtermék csak korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre – az utasforgalom mértékétől függően – jellemzően időben, előre megváltott jegyek esetében. Továbbá Okosjegy váltásakor más kedvezmény nem érvényesíthető.

Éjszakai buszjáratok Veszprémbe és hazafelé

A Blues Fesztivál rendezvényei után éjszakai buszjáratok is segítik a hazajutást Veszprémből a környező településekre.

Az éjszakai járatok április 14-én hajnali 1:30-kor, 15-én és 16-án hajnali 2:30-kor, valamint 17-én éjszaka 0:05-kor indulnak. A járatok Veszprém belterületén csak felszálló, a további megállóhelyeken csak leszálló utasok részére állnak meg. A buszokon a Veszprém-Balaton 2023 EKF jegy nem érvényes, csak a Volánbusz járatain használható díjtermékekkel vehetők igénybe.

Fotó: MÁV-Volánbusz hivatalos

További menetrendi részletek itt.

A legegyszerűbb menetrendi kereső pedig itt

Tervezd meg az utazást!
:

 

 

 

 

Forrás: mavcsoport.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva