2019.10.25. 12:55
816 millióért kastélyod lehet a Balaton partján
Balatonszepezd egyik éke ez a skóciai kastélyok stílusában épült villa. Aki erre jár, egészen biztosan megcsodálja. Most eladó.

“A BALATON ÉSZAKI OLDALÁNAK EGYIK LEGSZEBB, ELVEHETETLEN PANORÁMÁVAL RENDELKEZŐ TERÜLETÉN, KASTÉLYSZÁLLÓNAK BERENDEZETT, 1906-BAN ÉPÍTETT KÜLÖNLEGES ADOTTSÁGOKKAL RENDELKEZŐ VILLA ÉPÜLETE, ELADÓ! – írta meg az ingatlanbazar.hu.

A parkosított, egy hektáros terület igény szerint további szomszédos területekkel bővíthető. A különböző méretű luxus apartmanjai mellett külön épületrészben, két és háromágyas szobái minőségi anyagokkal felújítva várja lakóit. A legnagyobb apartmanja 100 nm alapterületű, két hálószobával, nagy, teraszos nappalival, felszerelt konyhával és étkezővel rendelkezik. A többi apartmanhoz is két hálószoba, nappali és tágas fürdőszoba tartozik. A beépített lakóterület 1400 nm. […] A kastély erdő szélén, tiszta levegőjű nyugodt környezetben, szemet gyönyörködtető panorámájával, könnyű megközelíthetőségével, egyedi adottságokkal rendelkezik a Balaton partján. Az épület igény szerint céggel is eladó. Vételára 2 500 000.-Euro.”

Az épület történetét mi is megírtuk már, itt olvashatod. Persze megmutatjuk az épület régi arcát is.

A Balaton-felvidéki (szentalfai) származású Sebestyén Gyula 1908-ban vásárolta meg – 12 hold szőlőből és 30 hold erdőből álló – szepezdi birtokát, ahol a skóciai kastélyokat idéző stílusban építtette meg egyedi villáját. Nyugdíjazását követően – a Tanácsköztársaság idején történt szerepvállalása miatt – szepezdi otthonába vonult vissza, de nem hagyott fel a tudós életmóddal, figyelme pedig egyre inkább a Balaton és vidékére összpontosult.

A kastélyban most szálloda üzemel, galériánkból megismerheted a gyönyörű berendezést és a kilátást is. Nos, megér ennyi pénzt?

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva