likeBalaton.hu | 2022.08.27. 12:00
Pónilovasok versenyeznek Balatonvilágoson
A pónilovasok országos bajnoksága vette kezdetét Balatonvilágoson, ahol futószáras számokban, díjlovaglásban és díjugratásban mérik össze tudásukat a versenyzők.

A pónilovasok versenyében a futószáras számban a gyerekek korcsoportonként mérik össze tudásukat, különböző nehézségi fokon a Világosi Lovasparkban – mondta Husz Alexandra elnökségi tag. Díjlovaglásban a kezdő gyerek és kezdő ifi kategóriában állnak rajthoz a versenyzők, díjugratásban stílusbajnokság zajlik póni és nagy ló kategóriában.

160 pónilovas gyermek 25 klub képviseletében

Beszámolt arról is, hogy az országos bajnokság első napja nagyon jó hangulatban zajlik, a gyerekek élvezik a versenyt, kellően fel tudtak készülni, a koronavírus-járvány miatti két év kimaradás nem érezhető a teljesítményükön. Mind az edzők, mind a gyerekek és a lovak kiváló formában vannak. Husz Alexandra felhívta a figyelmet arra, hogy a póni szövetség külön figyelmet fordít a gyerekek biztonságára, így

csak az ugrathat, aki már díjlovaglásban, egy vágtázós programban a 60 százalékot teljesítette.

Négyéves pónilovasok

A hétvégén zajló országos bajnokságon a regionális minősítő versenyek nyertesei indulhatnak négyéves kortól, a versenyre több mint 160 gyermek nevezett 25 klub képviseletében. Mindegyik résztvevő díszszalagot vihet haza, a kategóriák első három helyezettje pedig serleget és érmet kap, emellett tárgyjutalmakat is kiosztanak.
A bajnokságot szervező Magyar Póni Klub Szövetség, Magyarország legnagyobb ifjúsági lovas szervezete, 2004-ben alakult.

Tagja az európai póni szervezetnek és a legnépesebb, évszázados hagyományokkal bíró angol póni klubnak is.

Az utóbbi versenyrendszerét adaptálták azzal a céllal, hogy a gyerekeknek olyan versenyzési lehetőséget teremtsenek, amely a minőség mellett szakmai fejlődést is biztosít a számukra.

Nyitókép: Illusztráció/Pixabay

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva