sonline.hu | 2023.04.24. 10:00
Majdnem 14 kilós ponty az eddigi rekorder
Elkezdődött szombaton az IBCC nemzetközi pontyfogó verseny a Balatonon. Az első nap szép eredményeket hozott a versenyzőknek.

A csapatok szombat reggel 7 órától foglalhatták el helyeiket, s kezdhették meg az előkészületeket a versenyre. A megméretésnek helyet adó házigazda Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. közösségi oldalán azt írta: a vízre szállás előtt a marshalok ellenőrizték a csónakokhoz tartozó kötelező felszereléseket a boatcheck keretén belül. Idén is használnak a szervezők GPS jeladókat, amiket a marshalok rögzítenek a csapatok által használt csónakokon.

A bejegyzésből kiderült az is, hogy néhány perccel a kezdést követően megszületett a verseny első büntetése. Ugyanis a zamár szabadstrandon horgászó Senzor Planet Hungary mindhárom tagja vízre szállt csónakjaikkal, ezáltal nem maradt egy versenyző sem a parton.

Születtek persze szép eredmények is, hiszen a fonyódi pályán horgászó, Fanatic Carp Anglers már három mérlegelhető fogással büszkélkedhetett a rendezvény kezdete után egy órával.
Három óra elteltével már hat csapat rendelkezett mérlegelhető hallal. Az első eredmények alapján a nyugati medence van előnyben, viszont a keleti medencéből is került már ki 5 kilogramm feletti ponty.
Szombaton a legnagyobb halat a versenyben balatonszemesi szabadstrandon horgászó Mivardi SK 1 csapata tudhatja a magáénak, egy hibátlan 16.57 kilós tőponttyal.

Vasárnap délután 14:50-ig összesen 608 darab összesen 5970. 65 kilogrammnyi halat fogtak a nevezett versenyzők. A legnagyobb halat a Fonyódnál horgászó Tropic Fishing Mivardi CZ csapata akasztotta, amely egy 13,77 kilogrammos ponty volt.

 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: IBCC

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva