Mihály Szilvia | 2022.10.21. 14:00
Para túra helyszíne lesz az egész évben nyitvatartó gyenesdiási állatpark
Egész évben várja a gyenesdiási állatpark azokat a családokat, akik kimozdulnának otthonról, és egy kirándulásnál többre vágynak.

Egész évben vár a gyenesdiási állatpark

Októberi borzongás, novemberi látványetetés és decemberi Mikulás móka színhelye lesz az egész évben nyitvatartó gyenesdiási állatpark. A Festetics Imre Élményparkban a Balaton környékén élő őshonos házi és vadállatokkal ismerkedhettek meg.

gyenesdiási állatpark

Ismerj meg bennünket
Fotó: Mészáros Annarózsa

– Egész télen nyitva leszünk, várjuk a látogatókat – mondta a gyenesdiási állatpark ökoturisztikai vezetője, Varga Péterné Judit. – Nem indokolt, hogy bezárjunk, hiszen a mi állataink nem igényelnek plusz fűtést, ridegtartásban élő fajokról van szó, ők a természetben is ugyanolyan körülmények között telelnek át, mint nálunk.
A munkatársak is itt vannak télen is, hiszen az állatokat etetni, itatni, takarítani kell. A takarmányárak növekedése minket is érint, de szerencsére nem kell speciális etetőanyagokat beszereznünk, ha van látogató, van bevételünk, így jobban tudunk gazdálkodni.

A lekövezett látogatói útvonalak egész évben könnyen járhatók, ráadásul ebben az időszakban sokkal jobban megfigyelhetők az itt élő fajok, hiszen nem borítja lomb a fákat, bokrokat, kevésbé tudnak elrejtőzni. Izgalmas látni, hogy most épp a dámszarvasok váltanak téli bundára, a nyári pöttyözött minta átmegy szürkésbarnába.
Mivel országosan több múzeum és intézmény is bezár télre, így mi kitűnő választás leszünk akár családi, akár osztálykirándulásra is az őszi-téli időszakban. A benti kiállításunk is nyitva lesz, így 2-3 órás programot tudunk nyújtani az idelátogatóknak, csoportok részére tematikus heteket is szervezünk.

Para túra helyszíne lesz a gyenesdiási állatpark

– Október vége a borzongás ideje. Bár az állataink magyar őshonos fajták, behozzuk a parkba az angolszáz halloween ünnepét, amikor egy remek, izgalommal teli estével várjuk a vendégeket.
Ez a program most nem csak az állatokról, hanem az élményről is szól. Pénteken kora este kezdődik egy sötétben vezetett, meglepetésekkel tűzdelt para túra, a gyenesdiási állatpark minden szegletét bejárjuk.
A nyári csillagtúránkon azt vettük észre, hogy az emberek imádnak sötétben, zseblámpával túrázni. Borús idő volt aznap, ennek ellenére nagyon sokan jöttek fel velünk a Nagymezőre és a Festetics-kilátóba. Bár csillagokat nem láttunk, a túra nagyon jól sikerült, a gyerekek és a felnőttek is nagyon élvezték.

gyenesdiási állatpark

Tenyeredből esznek az állatok
Fotó: Mészáros Annarózsa

A kalandszobánkban október 28-án állati meglepetés vendégek és bátorságpróbák lesznek, boszik keverik és kínálják a bájitalokat, az est végén, ha nem lesz túl nagy szél, tábortűznél lehet mályvacukrot sütni. A jelmezben érkezők 50 % kedvezményt kapnak a belépőjegyek árából.

Látványetetés és állati Mikulás, vár a gyenesdiási állatpark

– Márton naphoz kapcsolódóan november 12-én nem lesz nálunk libafuttatás, és lámpás felvonulás sem. Az állatok világnapján meglepően népszerűek voltak a látványetetések, ezért azt gondolom, a baromfiudvarral és a libákkal a központban most is egy hasonló programot szervezünk.

gyenesdiási állatpark

Fotó: Mészáros Annarózsa

Ezen a héten óvodák és iskolák részére is szervezünk programokat, ha valaki szeretné, a park látogatása mellett akár egy erdei túrára is elkísérjük a csoportokat, így egy egész napot itt tölthetnek a gyerekkel. Van két nagy játszóterünk is, és a csoportok részére nagyobb gyerekeknek vezetett kerékpáros kirándulásokat is szervezünk.

December 4-én vasárnap egy rendhagyó Mikulás napot szervezünk Az Állatok Mikulása programon a hozzánk érkező gyerekek ajándékozhatják meg az itt élő állatokat egy almával vagy répával, amit aztán oda is adhatnak kedvencüknek.
Lovaskocsival vinnénk ki az állati meglepetéseket, a kicsik pedig a Mikulás segédjeként lephetik meg az állatokat.

gyenesdiási állatpark

Bodza neked is a kedvenced lesz
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz a Balatonra! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva