likeBalaton.hu | 2022.04.28. 12:00
160 hajóval és újdonságokkal jön a háromnapos Pünkösdi Regatta
Az idei Pünkösdi Regatta igazi vitorlás örömünnep lesz Keszthelyen, földön és vízen egyaránt.

Vitorlás örömünnep lesz az idei Pünkösdi Regatta, amelynek szervezői számos újdonsággal készülnek mind a vízen, mind a parton. A Túravitorlás Sportklub évtizedes hagyományokra visszatekintő túraversenyének névadó támogatója 2022-ben a Subaru első, teljesen elektromos meghajtású autója, a Solterra. Keszthely város házigazdaként állt az esemény mellé, és helyet biztosít a keszthelyi mólónál a Pünkösdi Regatta Vitorlás Falu kiállítóinak és eseményeinek.

Az esemény

házigazdája Keszthely városa, ahol a vitorlásversennyel egy időben számos, a Város Napjához kötődő rendezvényt tartanak majd.

– Pünkösd hétvégéjén a Túravitorlás Sportklubbal való együttműködésnek köszönhetően nem csupán a történelmi belváros és Keszthely főtere telítődik meg a Város Napjához kapcsolódó programokkal, hanem a Balaton-parton is számos aktivitás várja majd a látogatókat – mondta Keszthely polgármestere.

Fotó: Subaru Solterra Pünkösdi Regatta hivatalos

Fotó: Subaru Solterra Pünkösdi Regatta hivatalos

 

Újdonságokkal tér vissza Keszthelyre a Pünkösdi Regatta

A verseny mezőnye június 4-én rajtol el a Balatonföldvár előtti vízterületről, a célvonal Keszthelyen lesz. Másnap az Öböl Kupára és a Keszthely Nagydíjra kerül sor, majd Pünkösd hétfőn keszthelyi rajttal Ábrahámhegy a cél, itt zárul a szezon egyik legnépszerűbb vitorlás túraversenye.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy az idei esztendőben ismét vendégül láthatjuk a vitorlázókat városunkban. Nem titkolt

célunk, hogy térségünkben a régi hagyományokhoz visszatérve ismét fellendüljön a vízi turizmus és bátran kimondhassuk, hogy Keszthely a Nyugat-Balaton vitorlás fővárosa

– fogalmazott Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

Keszthely látnivalóit itt találod.

Az idei Pünkösdi Regattára százhatvan egység jelentkezését várja a rendező Túravitorlás Sportklub. A nevezéseket limitálják annak érdekében, hogy minden részt vevő hajónak legyen vendéghelye Keszthelyen és környékén a verseny idejére. A versenyt ranglista-versenyként futó osztályok számára előbb nyílik majd meg a nevezési lehetőség, így számukra a helyek – időbeni nevezés esetén – biztosítottak.

A balatoni hajózás érdekességeiről további anyagokat találsz itt.

Fotó: Subaru Solterra Pünkösdi Regatta hivatalos

Fotó: Subaru Solterra Pünkösdi Regatta hivatalos

 

A Pünkösdi Regatta idén parti programokkal bővül

A keszthelyi hajókikötőnél Vitorlás Falut építenek, ahol Pünkösd hétvégéjén minden a vitorlázásról és a vízhez kapcsolódó sport- és szabadidős tevékenységekről szól majd, az esti órákat pedig koncertek színesítik a programfolyamot. Vasárnap délelőtt

a Balaton klasszikus vitorlásainak látványos hajófelvonulása, a leggyorsabb katamaránok gyorsasági versenye

valamint az egyszerre rajtoló közel kétszáz hajó pompás szórakozást ígér a Balaton-partra látogató nagyközönségnek is. Az eseményekről folyamatos online közvetítést és bejelentkezéseket terveznek, a Vitorlás Falu színpadján pedig élő tévéstúdió jelentkezik majd.

A legendás balatoni vitorlásokról szóló sorozatunkat itt olvashatod.

A Pünkösdi Regatta résztvevőinek hajói több kikötőben kapnak majd helyet, és egy folyamatosan működő shuttle-buszjárat szállítja őket majd a verseny parti eseményeinek központi helyszínére, a Pünkösdi Regatta Vitorlás Faluba a keszthelyi mólóhoz.

Cikkek a balatoni vitorlás élettel kapcsolatban itt.

– Szeretnék köszönetet mondani Keszthely városának, amely otthont ad versenyünknek és a kapcsolódó rendezvénynek, valamint minden keszthelyi és környékbeli kikötőnek, amelyek támogatnak minket azzal, hogy befogadják a Pünkösdi Regattán induló hajókat. Partnereink, a Balatoni Hajózási Zrt., a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata, a Keszthelyi Yacht Club, a Keszthelyi Yacht Kikötő, a Keszthelyi Túravitorlás Sportklub, a Yacht Egylet Gyenesdiás és az Akvárium Apartmanházak segítsége nélkül nem valósulhatna meg ez a verseny – hangsúlyozta Náray Vilmos, a Túravitorlás Sportklub elnöke.

Fotó: Subaru Solterra Pünkösdi Regatta hivatalos

Fotó: Subaru Solterra Pünkösdi Regatta hivatalos

 

 

Minden, ami balatoni vízisport, arról itt találsz híreket.

Fotó: Subaru Solterra Pünkösdi Regatta hivatalos

Fotó: Subaru Solterra Pünkösdi Regatta hivatalos

 

Nyitókép: Subaru Solterra Pünkösdi Regatta hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva