Mihály Szilvia | 2022.07.02. 07:00
A delfinek is a keszthelyi strandokon csobbannak
35 fok, 26 fokos víz, 7,9-es UV sugárzás, flamingók, polipok, delfinek és krokodilok is várnak a keszthelyi strandokon.

Rekord meleg várható a hétvégén, az időnként feltámadó szél is csak a forró levegőt borzolja, a legjobb, amit ilyenkor tehetsz, hogy a Balaton vízében hűtöd magad. Ne feledkezz meg a naptejről és a kalapról, kendőről, ha a strandra indulsz, fogyassz elegendő folyadékot.

A vízparton ki lehet bírni
Fotó: Mészáros Annarózsa

Irány a víz

Keszthelyen három strand is vár, melyek akár bringával is megközelíthetők, közel vannak a balatoni bringakörúthoz és mindenhol van kerékpártároló. Ha ilyen melegben nem tekernél, akkor figyelj arra, hogy csak kijelölt parkolóban hagyd az autódat, ne állj füves területre, és főleg ne foglald el más lakók, nyaralók kocsibeállóját.

A Libás és a Helikon strand közelében ingyenes a parkolás, a Városi strand főbejáratának közelében azonban fizetned kell. Itt a strand déli bejáratánál, a Viviéra felőli oldalon van ingyenes parkoló, és itt a jegypénztár előtt kígyózó sor is kisebb szokott lenni. Ha vonattal vagy busszal érkeztek Keszthelyre, a Városi strandra néhány perces sétával értek el.

A Városi strand közel van az állomáshoz
Fotó: Mészáros Annarózsa

Ettől a krokodiltól nem kell félned

A keszthelyi strandokra július 1-től 10százalékkal magasabb áron tudtok belépőt váltani, mint tavaly. Az idei nyáron is nagy sláger a flamingó alakú úszógumi, a fagylalt alakú matrac, de láttunk krokodillal fürdőzőket is. A homokozókban a szokásos várak mellett a Libáson egy delfin és egy polip is sütkérezett.

Delfin a Balatonnál?
Fotó: Mihály Szilvia

 

Sokan az árnyékban pihennek, de a vízben is szép számmal fürdenek mindenhol, népszerű a vízibicikli, a SUP és a kajak is. Ha vízre szállsz, mentőmellényt vegyél fel!

A Városi strand napozó stége, óriás csúzdaja és vízijátszótere is sokakat vonz. Laczkó Mária, a strandokat üzemeltető VÜZ Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta, a hétvégék forgalma nagyjából megegyezik az előző évekével, a következő napokra is sok vendéget várnak.
A strandokon este is csobbanhatsz, zárás előtt egy órával 50%-os kedvezménnyel tudsz jegyet váltani.

Nézd meg képeinket!

Strand után

A központi strand melletti mólóról indulnak a menetrend szerinti és a sétahajók, ha unod a pancsolást, irány a fedélzet. Az óriáskerékről napközben és este is csodaszép a kilátás, a Zenepavilonban estefelé koncertek lesznek. Ha a gyerkőcök megunnák a strandi homokvár építést, akkor a sétányon levő játszótéren folytathatják a kalandokat. A strandon is számos büfé, lángosos és strandcikket árusító egység van, de a keszthelyi part pavilonsorát ne hagyjátok ki, itt a strand bezárása után is tudtok enni-inni és vásárolni.

Ha strand után buliznál a hétvégén, akkor irány a Fő tér, ahol a KeszthelyFest fellépői mellett a környék legjobb borászai is várnak.

 Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva