Mihály Szilvia | 2022.06.24. 14:00
Berobbantja a júliust a keszthelyi fesztivál
Három napos fesztivállal indul a július, Tóth Gabi, Zséda, a Kaukázus és a Sugarloaf forrósítja fel az estéket Keszthely belvárosában.

Mediterrán hangulat

Több színpadon lépnek fel hazánk legnépszerűbb zenekarai Keszthely belvárosában július első hétvégéjén. Sétálj végig kezedben egy pohár borral a különböző stílusok között, és élvezd a hamisítatlan fesztivál hangulatot. Osvald Bálint, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatóhelyettese, a fesztivál főszervezője árulja el, mi minden vár rátok.

Osvald Bálint
Fotó: Mészáros Annarózsa

– A KeszthelyFestek történetében már jól látható az a koncepció, miszerint ez egy könnyed, mediterrán hangulatú, családbarát rendezvény, ahol megpróbálunk szinte valamennyi korosztálynak zenei élményt nyújtani. A rendezvény látogatása idén is ingyenes, és végre újra korlátozások nélkül élvezhetjük a fesztivált.
A Fő téri nagyszínpadon a fiatalabbaknak a Kaukázus és a Sugarloaf ad koncertet, a középkorosztálynak, akik a dívásabb muzsikát szeretik, fellép Zséda, és itt lesz az újhullámos Tóth Gabi.
Idén is párhuzamosan, több színpadon lesznek koncertek. A Sétáló utca közepe lesz az akusztikus, kis zenekarok színpada, az Amazon udvarban lesznek a jazz vonulat fellépői.

Minden korosztály jól érzi magát
Fotó: Mészáros Annarózsa

DJ Dorián pódiuma a Fő tér túlsó felén lesz, ők pénteken és szombaton a nagykoncertek idejét kivéve folyamatosan pörgetik a zenéket, ez kiváló helyszín lesz az esti levezető bulikhoz is.
Idén a helyi olaszbarát csoport kezdeményezésére befogadunk egy olasz tematikájú beszélgetős, zenés délutánt a Goldmark-ház udvarába.
Ha valamelyik koncertet elmosná az eső, hétfő este pótoljuk azt.

Fényfestés a gimnázium épületén
Fotó: Mihály Szilvia

A bor összehoz

– Tíz borászatot várunk az ország különböző borvidékeiről, természetesen érkeznek helyi borászok is a borutcába. Tőlük a szokásos módon kaució befizetése után egy logózott üveg pohárban kérhetjük a borokat. A poharat meg is lehet vásárolni, jó hír a gyűjtőknek, hogy idén már egy letisztultabb logóval ellátott KesztheyFestes poharuk lehet.
A hévízi és a keszthelyi piac jóvoltából egy nagyon izgalmas kézműves vásárral készülünk, és természetesen nem hiányozhatnak a gasztronómia képviselői sem a rendezvényről. A hagyományos vásári pecsenyések mellett a helyi Creative Kitchen csapata újhullámos street food ételekkel készül.

Fotó: Mészáros Annarózsa

A parton is lesz buli

– A rendezvénnyel párhuzamosan lesz egy motoros- és egy kórustalálkozó is Keszthelyen, így a rock és a komolyzene kedvelői is találnak kedvükre való fellépőt. A Dalünnep kórustalálkozó tagjai pénteken a nagyszínpadon is fellépnek, majd a parton, a Zenepavilonnál folytatódnak a műsoraik. A motorosok szombaton délelőtt a Fő téri templom előtti áldás után legurulnak a Balaton-partra, a Zenepavilonnál lehet megcsodálni a kétkerekű járgányokat, a nap folyamán két koncertjük is lesz.

Nyitókép: Mészáros Annarózsa

 



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva