Mihály Szilvia | 2022.09.10. 07:00
Totó egész nyáron strandolt, és felnevelte az árva fiókákat
Totó, a hattyú, aki embernek képzeli magát, mozgalmas nyáron van túl. Sokat strandolt gazdájával, ráadásul a tavasszal talált árva fiókákat is felnevelte.

Totó jó apuka volt

Emlékeztek még az árva hattyúfiókákra, akiket Totó hattyú gondjaira bíztak a keszthelyi Festetics-kastély kertjében található Madárparkban?

Nézd, milyen cukik voltak a csöppségek
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Az egészséges, szép nagy madarak nemrég lettek leválasztva Totótól, a kicsik kikerültek a park nagy tavára, ahol könnyen beilleszkedtek a vízimadarak közé.
– Totó jó apának bizonyult – mutatja a vígan lubickoló, szürkés tollú madarakat Rigó Gábor, a park vezetője. – Bár Totónak kétévesen még nem lettek volna saját fiókái, ráadásul gúnár, mégis egész jól elvolt a kicsikkel.

Totó

Megnőttek az árva fiókák
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Az árváknak kinőtt a szárnytolluk, így a vadonban már repülnének, de Rigó Gábor szerint nem tudnának beilleszkedni a balatoni hattyúk közé. A Madárparkban pedig nincs akkora hely, hogy ők is kényelmesen elférjenek, ezért a bütykös hattyúkat állatparkok, állatkertek részére szeretnék elajándékozni. Totónak nem fognak hiányozni, hiszen a természetben is leválnak a szülőktől a fiókák, hogy azok tavaszra új fészket rakhassanak.

Ezek a hattyúk is kézből esznek, az emberhez való kötődésük erős, ragaszkodnak a dolgozókhoz és a látogatókhoz is, egész nyáron a vendégek kedvencei voltak. A bevésődés náluk is nagyon erős, de nem bíznak annyira az emberben, mint Totó.

Totó

Kézből esznek a hattyúfiókák
Fotó: Mészáros Annarózsa

Elválaszthatatlanok

Totó ragaszkodása már nem változik, Gábor azt mondja, nincs az a pénz, amiért megválna kedvenc madarától, de más embert nem is fogadna el gazdájának a hattyú. Ha meglátja Gábort, azonnal odatotyog hozzá, és bújik, nyakával öleli, szeretgeti.

Totó

Totó és Gábor elválaszthatatlanok
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

– Többször voltunk nyáron közösen strandolni. Imád velem lenni. Ősz végén hazaviszem, családtag nálunk. Amikor meglátja, hogy bejárok ide az udvarba a kocsival, már tudja, hogy kirándulni megyünk, szaporán szedi a lábát, és boldogan huppan be a csomagtartóba. Imád autózni, strandolni, és mára már Tik-Tok sztár is lett.

@rigogabor73 #foryou #fyp #fyp #foryou #foryou #Totó #hattyú #swan ♬ Broken Angel (feat. Helena) – Arash

Totóval nemcsak a Madárparkban találkozhattok, több helyszínen tartanak bemutatót gazdájával, legközelebb a Csillagvárban lesz sztárvendég, ahol arról tart Rigó Gábor előadást, miért ne etessük a balatoni hattyúkat kenyérrel, kaláccsal.

 

 

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz Keszthelyre! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nézd meg a Madárparkban készített képeinket!

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva