Mihály Szilvia | 2022.05.07. 08:00
Totóval nyitottuk meg a strandszezont
Ennél cukibbat nem láttál! Totó, a hattyú és gazdája együtt lubickolnak, a madár a fürdés után nem a szabadságot, hanem a családját, vagyis Rigó Gábort választotta.

Hihetetlen látványban volt részünk, amikor Rigó Gábor és az általa nevelt hattyú, Totó együtt lubickolt Keszthely közelében. Az arra sétálók is döbbenten nézték őket, úgy játszott a vízimadár, mintha egy kutyus vagy még inkább egy kisgyerek lenne. Totó embernek képzeli magát, nem a szárnyas tojóknak, hanem a lányoknak udvarol. A tojásként talált, lassan két éves, nyolc kilós, hófehér madár nem tudott beilleszkedni a hattyúk közé, az emberi világban azonban igazi sztár lett, és nagyon jól érzi magát.

 

Ha eddig azt gondoltad volna, hogy az ember által nevelt hattyú egyszercsak szabadon elrepül, most láthatod, hogy esze ágában sincs a gazdája közeléből elmozdulni, sőt, azt élvezi, ha annak a hátán ülve fürdőzhet. Neki Gábor a családja, nem is hagyta ott fürdés közben egy percre sem.

A hétvégén jó idő lesz, de te ne próbálj meg a strandon vagy evezés közben a közeledben úszkáló hattyúkkal játszani, mert ők nem lesznek ilyen barátságosak, sőt, könnyen a fejedre is koppinthatnak.

Nézd meg a különleges fürdőzésen készített képeinket!

Ha szeretnél találkozni ezzel a nem mindennapi hattyúval, akkor a keszthelyi Festetics-kastély Madárparkjában nézheted meg őt közelebbről.

Ha másfelé is kalandoznál, itt találod a hétvégi programajánlónkat!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva