Krausz Andrea | 2020.04.30. 11:00
Kórházak dolgozói kapták a kőröshegyi tulipánokat
Három budapesti kórház orvosainak, ápolóinak adományozott gyönyörű tulipáncsokrokat a Kőröshegyi Levendulás tulajdonosa. Szabó Lajos így szerette volna megköszönni a koronavírus idején kifejtett munkájukat, odaadásukat. Az is motiválta, hogy előző cikkünk nyomán több ezren mozdultak meg és rendeltek nagyszüleiknek, rokonaiknak kiszállításra a színpompás növényekből.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, a Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikája, valamint a Szent László Kórház onkológiai osztálya részesült tulipán-adományban. A virágokat a kórházak kapuja elé szállították, itt vették át a csokrokat az orvosok, ápolók. Összesen 2 ezer vágott virágot, valamint 40 cserepes tulipánt adott át a dél-balatoni magángazdaság tulajdonosa.

Annyian segítettek nekünk, hogy úgy gondoltam, én is meghálálom valamilyen módon a sok támogatást. Azoknak szerettünk volna virágot adni, akik gondoskodnak az emberekről, így esett a választás a kórházakra, miután Kőröshegy környékén a gyógyszertárakba is eljuttattunk csokrokat – mesélte Szabó Lajos.

Semmelweis Egyetem fül-orr-gégészeti klinika (Fotó: Kőröshegyi Levendulás hivatalos)

 

Az új koronavírus miatti korlátozások gyakorlatilag megtorpedózták a dél-balatoni magángazdaság népszerű rendezvényét, a tulipánszüretet. A „Maradj otthon” felhívást természetesen a szervezők is komolyan vették, és szinte már veszni látták a 176 ezer színes virág sorsát. Szabó Lajos, menteni a menthetőt alapon kiszállításra hirdette meg a még szeptemberben elültetett virágokat, és a likeBalaton.hu cikke nyomán az ország minden részéből érkeztek megrendelések.

A Szent László Kórház onkológiai osztályát is megajándékozták tulipánokkal. (Fotó: Kőröshegyi Levendulás hivatalos)

 

A színpompás tulipánok gazdára leltek, a befektetett munka pedig megtérült. A gazdaság vezetője és családja meghatónak tartotta, hogy milyen sokan a szívükön viselték a virágok és a farm sorsát. A megrendelők kedves szavaiból, támogatásából és megértéséből merítettek erőt ahhoz, hogy meglepjenek néhány frontvonalban tevékenykedő embert.

A Kőröshegyi Levendulás tulipánjait kipostázták (Fotó: Facebook/Kőröshegyi Levendulás)

 

– A kórházakban dolgozók hatalmas odaadással, szívvel-lélekkel végzik munkájukat, mindent megtesznek, hogy minket meggyógyítsanak – fűzte hozzá a Kőröshegyi Levendulás vezetője.
A Balaton-parti magángazdaságban most főként jácintot, nárciszt valamint tulipánhagymát lehet rendelni. Ez utóbbit az érdeklődők tömege miatt indították el az interneten, és úgy tűnik, hogy nagyon népszerű. A hosszú hétvégén egyébként a jogszabályoknak megfelelően nyitva lesz a kőröshegyi gazdaság, ahol levendulás ajándéktárgyakat, valamint anyák napjára jácintot, nárciszt, sőt egy másik kertészet jóvoltából tulipánt is lehet választani.

A bevételeket ősszel újabb virághagymák vásárlására és telepítésére fordítják, így 2021-ben újra megrendezhetik a tavaszi tulipánszüretet, melyen már várhatóan személyesen is részt vehetnek a vendégek.

Nyitókép: pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva