Mihály Szilvia | 2019.03.19. 06:00
Itt a tavasz, piknikezzünk a Balatoni körrel!
Szombaton körbekóstolhatjuk a Balatont, és ehhez csak Köveskálra kell elutaznunk, ahol a BalatoniKÖR Gasztro Piknik Sorozata felvonultatja az északi és déli part legjobb vendéglátóhelyeit.

A GasztroPiknik sorozat nem pihen, március 23-án 4 helyszínen 11 étterem, 13 borászat és 1 pálinkafőzde kínálatát kóstolhatjuk meg Köveskálon a Gasztrofaluban, ahol élőzene is várja a vendégeket!

Mind a Balatoni Kör, mind a Gasztrofalu azt vallja, hogy közös gondolkodással, a vendéglátók összefogásával, egymás ajánlásával tudnak a legtöbbet tenni a Balatonért és a minőségi, egész éves vendéglátásért.

A hétvégi esemény különleges módon nem egy helyszínen, hanem Köveskálon belül az alábbi éttermekben várja a vendégeket: Mi a Kő, Káli Art Inn, Pálffy Pince, Káli Kövek Borászat. A helyszínek néhány perces sétára találhatók egymástól, a rendezvény kísérőprogramjaként pedig akár egy luxus terepjáróval is bejárhatjuk a környéket.

– A Balatoni Kör márciusi Gasztropiknik összejövetele nálunk a Káli-medencében, Köveskálon lesz, de nem egy rendezvénysátorban, hanem a Köveskál Gasztrofalu tagjai látják vendégül a Kör tagjait. A köveskáli gasztrofalunak 2 borászat és 3 étterem a tagja. Ezúttal a Gasztrofalu hívja meg a Balatoni Kört és a vendégeket március 23-án – foglalja össze Trombitás Tamás, miben lesz más ez a rendezvény, mint az eddigiek.

– Úgy érzem, hogy ezzel az ötletemmel is valami jót sikerül hozzáadni a Kör munkájához.

– Mi a Gasztrofalu titka?

– A gasztrofaluban részt vevő 5 hely a minőségre fókuszál, ahhoz menekül. A Gasztrofalu baráti összefogásból jött létre Köveskálon, ahol az egy lakósra jutó vendéglátó helyek száma meghaladja az Európai átlagot. Mindenkinek megvan a saját stílusa, a saját vevő és baráti köre. Az emberek szeretik, hogy nem azt hallják, hogy hova ne menjen, hanem ajánlunk valakit. A személyes ajánlásomra szívesen kipróbál más helyet, kialakul egy bizalmi kör.

Fotó: Szabó Miklós

A Balatoni Kör elnöke, Laposa Bence azt nyilatkozta, hogy jelenleg egy csodálatos időszakban van az egyesület, hiszen a szemünk láttára, részben a munkájuk hatására alakul, változik a Balaton.

– Kezdjük elengedni a múlt árnyait, helyére minőség és barátság költözik, ennek a folyamatnak alapja lett a Balatoni Kör. Büszkék vagyunk rá, hogy az Egész évben Balaton és Egymást ajánljuk szlogenjeink néhány év alatt valós tartalommal gazdagodtak.

Minőség – Hitelesség – Egész éves nyitvatartás – ez 5 éve a Balatoni Kör tagjainak három legfőbb üzenete.

És milyen hangulat vár ránk a Balatoni Kör Gasztropikniken? Nézze meg az előző balatonfüredi esemény összefoglalóját:

 

Az előrejelzések szerint igazi tavaszi időjárásra számíthatunk, napsütést és 18 fokot ígérnek a meteorológusok. A gasztrokalandok háttereként megcsodálhatjuk a mandulavirágba borult Káli-medencét.

A rendezvény részletei az alábbi linken olvashatók.

Kiemelt kép: pixabay
Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva