likeBalaton.hu | 2023.01.19. 08:00
A Blahalouisiana a Balatonnál ásta meg a saját sírját?
A Blahalouisiana Révfülöpön gyűjtött inspirációt legújabb videóklipjéhez.

A Blahalouisiana legújabb dala a nagy ő mítoszát igyekszik lerombolni

Hiszel benne? Lehet, hogy ezzel a saját sírodat ásod?

Az alkotók szerint nem érdemes ragaszkodni ahhoz az elképzeléshez, miszerint a sors mindenkinek előre elrendelt egy – és csakis egy – tökéletes társat.

Szélsőséges esetben ez a ragaszkodás akár egy párkapcsolati öngyilkossággal is felérhet. A videoklip szereplői már emberöltők óta hiába várják az igazit, kielégíthetetlen szerelmi vérszívókká váltak. Összegyűltek egy elátkozott kastélyban, hogy önsegítő kört alkotva próbálják átvészelni az elvonási tüneteket. A filmen az örökkévalóságig tartó rehabilitáció mindennapjaiba nyerünk bepillantást a zenekar által.

– Lementem öt napra augusztus végén Révfülöpre elszakadni a világtól, lenyugodni, illetve azzal a céllal is, hogy új dal szülessen. Könyvekkel, füstölőkkel, régi olasz filmeket letöltve a laptopra, és persze gitárral – emlékezett vissza Jancsó Gábor, a zenekar basszusgitárosa és dalszerzője a nóta születésének körülményeire.

 

– Leírtam Szaja szövegét egy füzetbe, és gondolkoztam a parton, merre lehetne vinni a sorait. Egy lendületesebb groove alapú ötlet jött. Aztán a teremben a hangszerelésnél mindenki hozzátette a magáét, így lett egy újabb karcos rock dalunk, amit nagyon jó koncerten játszani. Weil Andris producerelte, mixelte és maszterelte, csak úgy, mint az Éllek túl-t és a Hozzánk idomult éjjel az ég című albumunkat is – folytatta a dalszerző.

 

A Blahalouisiana egyébként már nem először forgatott a Balatonnál, és az énekesnő, Schoblocher Barbara is őriz kalandos emlékeket a tóval kapcsolatban. Erről lentebb olvashatsz részletesebben.

 

 

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: Blahalouisiana hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva