Hajdú Marianna | 2024.04.24. 08:00
Árpád, az öreghegyi farm diszkrét csábítója meglepte gazdáit
A Balaton part közelében, a siófoki Öreghegy tetején, egy békés farm rejtőzik, ahol az állatok élete olyan, akár egy idillikus mesében. De mindig akadnak váratlan fordulatok.

A farm gazdái főképpen lovakkal foglalkoznak, de ahogy azt mondani szokás, itt van minden, ami szem-szájnak ingere, nem is véletlenül nevezik “A mi kis farmunk”-nak. A baromfitól kezdve a nyulakon át a birkákig és kecskékig minden megtalálható. A kecskék különösen fontos részei a farm életének, hiszen ők alkotják az állatsimogató fő attrakcióját is.

Nemrégiben különös esemény hívta fel magára a figyelmet: kiskecskék születtek, ami önmagában nem lenne szokatlan, ha nem Árpád lenne az apjuk!

 

 Árpád, a diszkrét Casanova minden felvételt képes széttrollkodni

Árpád, a diszkrét Casanova minden felvételt képes széttrollkodni

 

Árpád, a kecskebak ugyanis eddig nem mutatott különösebb érdeklődést a női nem iránt, legalábbis a gazdái ezt hitték. Hónapokon át aggódtak, vajon miért nem szaporodik a kecske állomány, amikor egyszer csak, minden előzetes jel nélkül, mindkét jerke megellett. Árpád, akit már majdnem “fűszeresebb pályafutásra” szántak gazdái, hirtelen a farm hőseként tündökölt.

Az immár kéthetes kiskecskék, Luca és két nevet nélkülöző fiúgida, gyorsan a farm sztárjaivá váltak. A kicsik érkezése óriási meglepetést okozott – hiszen Árpádot korábban az evésen és a napfürdőzésen kívül semmi sem érdekelte.

Luca, az egyetlen lány a gidák között, de ez nem akadályozza abban, hogy csínytevésekre tanítsa a fiúkat: igazi rosszcsont!

 

De, ahogy a mondás tartja, a szerelem útjai kifürkészhetetlenek és Árpádról kiderült, hogy a karám “nagyon diszkrét” Casanovája.

A kis gidák már most is igazi személyiségek. Luca és a fiúk gyakran használják ugródeszkának a békésen heverésző birkákat, akik mindezt láthatólag nem bánják. Ottjártamkor csak ők hárman nem akartak a médiafigyelem középpontjába kerülni: minden irányba szétszéledtek, így valódi kihívást jelentett őket lencsevégre kapni.

Árpád viszont, aki az egész történet főhőse, igazi kameraérzékenynek bizonyult. Szinte minden felvételt képes volt széttrollkodni, mígnem Saci, a farm egyik gazdája, egy ügyes mozdulattal elkapta az egyik csöppséget, így végre nemcsak lefotózhattam, de kézbe is vehettem a kis gidát.

Lehetetlen az örökmozgó gidákat egyszerre lefényképezni, valaki mindig hiányzik a képről

 

Végül is Árpád, aki korábban már majdnem elvesztette a helyét a farmon, most a karám hőseként tetszeleg. A kis gidák érkezése bebizonyította, hogy Árpád valóban képes volt eleget tenni a tőle elvártaknak, és így, kétségtelenül megérdemelten maradhat a farmon.

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!:


 

 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Hajdú Marianna

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva