likeBalaton.hu | 2023.12.18. 09:00
Balatoni időjárás a december 18-i héten

Orvosmeteorológia

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A fagyos idő és a megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet.

Balatoni időjárás a december 18-i héten

Hétfő

Az északkeleti tájakon tartósan ködös, ködfelhős idő várható. Az ország többi részén ugyanakkor sok napsütés ígérkezik. 3-11 fok lesz, a ködös tájakon lesz a hűvösebb.

Kedd és szerda

Nagyobb lesz a ködös, rétegfelhős területek kiterjedése. Emelett azonban – főleg a Dunántúlon – lesznek gyengén felhős, napos tájak is. Marad a 3-10 fok közötti maximum, annak megfelelően, hogy mennyire lesz tartós a köd. Szitálás bárhol előfordulhat a ködfelhős tájakon.

Csütörtök

Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de csak elszórtan fordul elő záporeső. Az északnyugati szél megerősödik. +7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Péntek

3 fok lesz hajnalban, napközben pedig 7 fok lesz a maximum hőmérséklet. Szeles, ám csapadékmentes idő várható. A napot kevés esélyünk lesz látni.

Szombat és vasárnap

Mindkét napon 3 fok körül alakul a hajnali és 8 fok körül a nappali csúcshőmérséklet, ám karácsony napján esővel is számolnunk kell. A szél mindkét napon meélénkülhet.

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva