likeBalaton.hu | 2023.07.10. 09:00
Balatoni időjárás a július 10-i héten
A balatoni időjárás részletei a július 10-i héten.

Orvosmeteorológia

Folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást.

 

 

Balatoni időjárás a július 10-i héten

Hétfő

Estig sok napsütésre számíthatunk, folytatódik a strandidő. Estétől aztán északnyugat felől – főleg a Dunántúlon – zivatarok alakulhatnak ki. 30-36 fokos kánikula lesz. Élénk marad a nyugati szél.

Kedd

Napos, száraz, igazi nyári idő lesz. Kicsi az esély csapadékra. 32-33 fokos rekkenő hőség valószínű.

Szerda

Nyugat, északnyugat felől több hullámban valószínű zápor, zivatar. Emellett napsütés is várható. Az ÉNy-i szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 30-35 fok ígérkezik.

Csütörtök

Hajnalban még többfelé lehet zápor, zivatar, felhőszakadás. Napközben – az erős ÉNy-i szél hatására – csökken a felhőzet, és kisüt a nap. Néhány fokkal felfrissül az idő.

Péntek

Napos, száraz, igazi nyári idő lesz. 32-33 fokos rekkenő hőség valószínű.

Szombat és vasárnap

A csúcshőmérséklet tartósan meghaladja a 30 fokot, zavartalan napsütés várható.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva