Szaniszló Hajnalka | 2020.10.08. 08:00
Eckü – Hősök: Rengeteg hozzáadott értéke volt idén nyáron a Balatonnak
A Hősök Eckü-je igazi balatoni srác, gyerekkora és jelenlegi élete és szorosan kapcsolódik a tóhoz. Millió emlék 2020 nyaráról: legjobb lángos, túrázás, nosztalgikus "sárgacsempés uszoda" és Hősök aktuál - közben pedig egy kis Megyék Csatája is szóba került.
Már zajlik a jelentkezés a Megyék Csatája Országos E-sport Versenyre. A versenyzők a világ legnépszerűbb játékában, a League of Legends-ben és a FIFA 21-ben mérhetik össze ügyességüket és erejüket. A Mediaworks főszervezésében zajló esemény versenyindító futamán több tucatnyi sztár és a legjobb gamerek csaptak össze egymással. A szervezők célja a sztárfutammal: felhívni a figyelmet a hazai e-sportra és közelebb hozni ezt a világszeret óriási népszerűségnek örvendő játékos versengést a magyar emberekhez.

– Szeretnénk ha ebben a nehéz időszakban is lenne olyan sportesemény amit az egész család végigizgulhat, nekünk pedig az a célunk hogy a magyar szülők a saját gyermekükért szoríthassanak az otthon kényelméből – mondták a szervezők.

Az indító futamon többek között olyan sztárok is versengtek, mint Berki Krisztián, Illés Fanni, Eckü és Szvoboda Bence. A likeBalaton.hu-nak mindannyian meséltek az e-sportról és persze a Balatonról is.

Majkával készült interjúnkat itt tudod elolvasni.

Illés Fanni paralimpikonnal készült interjúnkat itt találod.

 

Legutóbb a zenekar balatoni nyara kapcsán beszélgettünk, s akkor azt mondtad a Balatonról, hogy ha három szóval kellene jellemezni, azt mondanád, hogy „szex, szerelem, gyengédség”. Idén nyáron mi történt?
– Idén nyáron talán minden eddiginél többet voltam a Balatonnál. Legalább annyit, mint gyermekkoromban. A korona miatt kevés koncertünk volt, és mivel hála istennek 25 km-re élek a Balatontól, az északi részt bejártuk, és a déli parton is voltam párszor. A badacsonyi túrázás eddig kimaradt az életemből: a Szigligeti vár és környékének bejárása, a rejtett helyek felfedezése… Emlékszem, hogy egy gyönyörű keddi nap volt, és a barátnőmmel arra sétáltunk a 35 fokban. Leültünk negyed órára csendben, s csak néztük és élveztük a természetet. Gyönyörű volt. A Csobánc, a gulácsi környék is nagyon szép. Nyáron végre voltunk Szepezden is. Ellátogattunk a Folly Arborétumba – azt nagyon szeretem, sokadszorra is. A gyerekkorom nagy része Balatonakarattyához kötődik, aztán volt néhány év Balatonalmádi, most pedig újra az AkarattyaKenese vonal erősödött az életemben, s ez nagy boldogsággal tölt el.

Fotó: Eckü családi archív

– Volt valamilyen izgalmas, érdekes élményed idén nyáron a Balatonnál?
– Hatalmas kánikula volt azon a hétvégén. Lementünk a balatonfűzfői uszodába. Tudod, az a klasszik hely ez a fűzfői rész, ahol mindenki a bobnál áll sorban. Az összes család lemegy bobozni a gyerekekkel, s emiatt óriási a tömeg. Mi bementünk az uszodába, s beültünk a szaunába, nyáron, a nagy melegben. Ott pedig alig volt ember, hatalmas nyugalom fogadott. Nagyon furcsa és szürreális élmény volt, mivel én ott tanultam úszni, a Balaton Uszodában (és egy kicsit a pétfürdői strandon is), ahol még mindig ugyanazok a sárga csempék vannak a falon, ugyanazok a sárga öltözőszekrények, az a klasszikus kulcskészlet…

– Nosztalgikus volt, visszaidézte a gyerekkorodat?
– Minden ugyanaz volt, mint gyerekkoromban. Kiültünk napozni az oldalsó, nyitott részre a szauna után, és úgy tudtunk elvonulni és relaxálni, hogy nem is voltunk távol mindentől és mindenkitől, mégis hatalmas nyugalom vett körül. Igazi múltidéző élmény volt.

Fotó: Eckü családi archív

– Úgy tűnik számomra, hogy tartalmasan telt a nyarad, és jól kihasználtad, hogy nem voltak koncertek.
– A Balatonnak azt a részét megélni, amire az elmúlt 7-8 évben a koncertek miatt nem volt lehetőségem és időm, azt abszolút éltem, de maga a fesztivál- és koncertélmény nagyon hiányzik. A fellépések nagyon sokat hozzáadnak az életemhez és ahogyan megyünk bele az őszbe, egyre jobban hiányzik. Ugyanakkor az, amit a nyáron megéltem a Balatonnál, az eldugott helyek vagy egy jó étterem, nagy élmény volt.

– Szeretsz hajókázni is a Balatonnál?
– Az egyik barátom épp most vett hajót, így idén nyáron erre is volt lehetőségem. Néztük a vizet, a naplementét, azt is nagyon szerettem.

Rengeteg hozzáadott értéke volt idén nyáron a Balatonnak.

 

– Mi hiányzik a legjobban a fesztiválokból, bevillantak esetleg emlékek, ahogyan jártad a tavat?
– Amikor megyünk le a Balatonhoz, s Balatonfürednél, a körforgalomnál megálltam és arra gondoltam, hogy a Sun Cityben az elmúlt években mindig volt fellépésünk… Idén a járvány miatt erre nem volt lehetőség és amikor odapillantottam, volt bennem egy nagy adag hiányérzet.

– Mi történik most körülöttetek, mi várható a Hősök terén ősszel?
– Ez az időszak mindenkinek „túlélős”. Le kell foglalni az elménket. Ez most nekünk, zenészeknek is egyfajta útkeresés. A Hősökkel épp most fog megjelenni az új klipünk. Épp a Megyék Csatája egyik versenyzőjével és egyben csapattársammal, Deego-val lesz egy közös dalunk. Egy nagyon kellemes, „hősökös” sztori lesz. Húsz éve ismerjük egymást, ezért különösen örülök annak, hogy most egy csapatban játszunk a Megyék Csatájában.

Eckü, a Megyék Csatája versenyindító futamán
Fotó: Knap Zoltán/borsonline.hu

 

– A dalszövegeid alapján realistább srác vagy annál, minthogy ilyen világokba menekülj, mint amilyen a League of Legends is, közben pedig mégis azt éneklitek, hogy „nagyon sokszor jó elbújni a világ elől”.

Amikor rengeteg koncertünk van és péntektől vasárnapig buli van, olyankor hétfőn és kedden nagyon jóleső érzés tud lenni a csend és a nihil. Jó elbújni a világ elől. A Balaton épp ezért és erre is nagyon jó hely. Rengeteg titkos stéget ismerek, keresek egy eldugott kávézót, vagy tudom, hogy melyik strandra kell menni, hogy ne legyen tömeg. Leülök, és csak gondolkodom.

A LoL fantáziavilága is egyfajta érdekes kikapcsolódást tud nyújtani. Gyerekkoromban rajongtam a Kalandjáték kockázatért és a Mágus szerepjátékot is szerettem, ezért számomra ez most sem idegen világ.

 

– Gondolod, hogy a Megyék Csatája erősíti a lokálpatrióta-érzést?
– Deegot és Diaz-t is Nyugat-Magyarországról ismerem (ők is részt vettek a Megyék Csatájában – a szerk.), így nagyon örülök, hogy ők a csapattársaim, emellett ez az év kifejezetten olyan, hogy senki nem nyaral sehol. Sokan otthon ülnek, ezért is jó ötlet most felhívni a figyelmet a lokálpatriotizmusra és erősíteni azt, egy ilyen játékos verseny által is.

Eckü épp a League of Legends-szel játszik a Megyék Csatája versenyindító megmérettetésén
Fotó: Knap Zoltán/borsonline.hu

Korábbi beszélgetésünk alkalmával említetted, hogy ősszel is nagyon szerethető a Balaton. Mit szoktál csinálni ebben az évszakban a tónál?
– Most Pétfürdőn lakom egyébként, de ősszel is sokat megyünk majd a tóhoz. A hétvégén például Balatonszepezden voltunk. Szepezd olyan pici település, ami abszolút élhető és nagyon barátságos. Ott jutott eszembe az is, hogy az én életemből eddig kimaradt a Balaton-kerülés bringával, s most nagyon kacérkodom a gondolattal. Nem feltétlenül ebben a barátságtalanabb őszi időben, de talán még ez is megvalósul. Ezen kívül tervezünk a barátaimmal egy őszi hajókázást is, amikor már kora délután kimegyünk a tóra.

Fotó: Hősök hivatalos sajtófotó

– Vannak kedvenc helyeid a Balatonnál, ahol szerinted a legjobb a hekk vagy legfinomabb a lángos?
Balatonfűzfőn a Föveny strandon van az egyik legjobb lángos. Nem túl felkapott a hely, de ott tényleg isteni a lángos.

Fotó: Eckü családi archív

– Tudsz olyan Hősök dalt mondani, amit társítanál a Balatonhoz?
– Az Animal Cannibals-nek van egy Faház és sátor című dala, ami még régen, az AC-táborok idején született, és abban szerzőként is részt vettem. Saját, Hősök dal… hmmm. A Nem vagy egyedül című saját dalunk klipjét télen forgattuk a tónál. Nagyon furcsa íze van a téli Balatonnak, amit, bár én annyira nem kedvelek, de ezzel a dallal, ami egy abszolút pozitív szám, nagyon jól működik helyszínként a Balaton.

Még több sztárinterjút olvasnál? Kattints a többi interjúért!

Nyitókép: Eckü családi archív

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva