Krausz Andrea | 2022.01.23. 06:00
Havas táj, napsütés és korcsolyázók minden mennyiségben Siófokon
Szombaton Siófokon sokan sétáltak a friss hóban, sorra épültek a hóemberek. Előkerültek a korcsolyák is, a kikötőben gyönyörű látvány fogadott. Délre megérkezett az erős szél és a napsütés.

Több centiméternyi hó köszöntött be szombat reggel a Balaton környékén. Siófokon is szép vastag hó hullott a reggeli órákban. Délelőtt kisütött a nap, ami éppen ideális volt egy kis családi sétára, hógolyózásra.

A szánkó is előkerült szombaton
Fotó: Krausz Andrea

A siófoki hajóállomásra sorra érkeztek az emberek, sokan húztak korcsolyát, hogy kipróbálják a jégkikötő kacskaringós pályáját. A szervezők felkészültek a január 22-re meghirdetett jégpályák éjszakájára, a büfék és éttermek bőséges étel- és italkínálattal rukkoltak elő.

Jégfolyosók vezetnek a fák között
Fotó: Krausz Andrea

Téli képződmények a parton

A tapadós hó igencsak alkalmas volt hóemberépítésre, a kikötő több pontján is nekiálltak az emberek hengergetni a golyókat. És bár a hószobrok esetenként kissé avantgardra sikeredtek, még a móló közepén lévő rondellába is jutott egy alkotás.

De legalább van orra
Fotó: Krausz Andrea

A parti kövek mentén még tartották magukat a jeges képződmények. A kőszórásban fennakadt náddarabok jégcsapjait a hó még pompásabbá varázsolta.

Jó fotótéma a jeges part
Fotó: Krausz Andrea

A sirályok és a kacsák nem nagyon zavartatták magukat. Néha olyan alacsonyan röppentek fel, hogy majd elvitték az emberek sapkáját, kapucniját.
Az északi, északnyugati szél a déli órákban Siófok környékén erősödött meg a legjobban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései szerint a legnagyobb széllökések elérték a 54 km/h-t, így a sétálók is csak óvatosan közelítették meg a móló legvégét, ahol a 70 cm magas hullámok néha kicsaptak a kövezetre.

Hullámok és gyönyörű panoráma az északi partra
Fotó: Krausz Andrea

Megkezdődik a jegesedés

Ha beválnak az előrejelzések, akkor vasárnap délután is előfordulhat hózápor, de az OMSZ prognózisa szerint csak a Balaton nyugati szegletében, pl. Keszthely és Gyenesdiás környékén. A jövő héten pedig beköszönt a hideg. Kedden hajnalban Siófokon -7, -8 fokra hűl a levegő, és nappal is csak fagypont körül alakul a legmagasabb hőmérséklet. Még az is lehet, hogy elkezd befagyni a Balaton.

További fotókét katt a galériába!

 

 

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva