Krausz Andrea | 2022.03.13. 08:00
Siófokon megnyíltak a teraszok – ilyen az ünnepi hétvége
Siófok központjában a teraszokra csábította az embereket a kellemes napsütés. A Balaton partján pedig rengetegen sétáltak a csípős szélben. Mutatjuk, milyen az ünnepi hétvége a városban.

A hideg idő ellenére szombaton délelőtt folyamatosan érkeztek az autók a déli partra. Az éjszakai mínuszok miatt reggel még jeges köveket és nádakat találunk Siófok partjainál, de délutánra már semmi sem maradt a fagyott képződményekből. A szokatlanul hűvös napindítást szikrázó napsütés ellensúlyozta.

Fagyott nádtörmelék a parti köveken
Fotó: Krausz Andrea

 

Sokan sütkéreztek Siófok belvárosában. Volt, aki a Fő téren lévő padokon napfürdőzött, mások a kávézók, éttermek teraszain fogyasztottak. A szemfüles vendéglátósok ugyanis már kitették a kültéri asztalokat és székeket. Az egyik cukrászdában pedig fagyit is árultak. Többen meg is kóstolták a nyári édességet.

Jól esett, ahogy a nap megcirógatta az arcunkat
Fotó: Krausz Andrea

 

Kisgyerekek ugrálták körbe a Víztornyot, amely a hosszú hétvégén 10 órától 17 óráig fogadja a látogatókat. Fentről gyönyörű panoráma nyílik a szemünk elé. A hajóállomásnál lévő nagy parkoló 15 óra körül szinte tele volt, családosok ruccantak le a partra sétálni. Itt azonban összehúztuk a kabát cipzárját, sőt sapkát is tettünk a csípős szélben. A Balatoni Hajózási Zrt. járművei megújulva várják a szezon indulását. Nagyszombaton el is indul a hajós közlekedés, addig pedig már csak 3 hét van vissza.

 

A móló környékén sokan családostul sétáltak, a parton található éttermekben is felkészültek a vendégekre. A magyar mellett ukrán beszédet is gyakran lehetett hallani. A siófoki hajóállomás melletti Rózsakert egyébként felújítás alatt áll, ezért körbekerítették egy szakaszon, de a gyalogos forgalmat nem zavarja.

Szombaton 5 fokig melegedett a nappali hőmérséklet, a víz mindössze 2-4 fokos. A folytatásban is hidegek lesznek az éjszakák, a Köpönyeg előrejelzése szerint -5, -3 fokig hűl a levegő. Viszont a nappali melegedés egyre fokozódik. Hétfőn például 11 fokban és szép napsütésben élvezhetjük a hosszú hétvége napjait.

Hétfőn és kedden is egy csomó program vár a Balatonnál.

További fotókért katt a képbe!

 

 

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva