Krausz Andrea | 2020.09.06. 06:00
Tiszta víz és kellemes nyári meleg a szeptemberi Balatonnál
Ragyogó napsütés és 27-28 fokos strandidő köszöntött be ezen a hétvégén a Balatonnál. Vannak még üdülővendégek a tó körül, főként kisgyerekes magyar családokat lehetett látni Siófokon. Vasárnap is érdemes leruccanni a magyar tengerhez.

Olyan kristálytiszta a víz Siófoknál, hogy a homok fodrozódását és az apró élőlényeket is látni lehet. Szombaton sokan napoztak az Aranyparton, a sekély víz elég meleg volt ahhoz, hogy az apróságokat beengedjék a szülők pancsolni. A Balaton hőmérséklete Siófoknál hivatalosan 22,5 fokos, szóval egy kicsit friss a víz, de a tűző napon nagyon hamar megszáradtak a vízimádók.

Napozás és bringázás a szeptemberi melegben Siófokon (Fotó: Krausz Andrea)

 

A szabadstrandokon nyitva vannak még a nyilvános wc-k, büfét azonban keresni kell. Vannak, melyek már be is zártak erre a szezonra.

Siófok központjában is fiatal párok, valamint kisgyerekesek sétálgattak, vagy ültek be ebédelni egy pizzára, limonádéra. A víztorony környéki vendéglátóhelyek teraszai megteltek, főként olasz és német beszédet lehetett hallani, bár túlnyomó részben magyar vendégeket látni.

Siófok központjában tele voltak a teraszok (Fotó: Krausz Andrea)

 

A víztoronyban lévő kilátót és bárt is sokan felkeresték. Igaz, hogy fizetni kell a feljutásért, de ilyen gyönyörű napsütésben érdemes leülni a lassan, 360 fokban körbe forgó élményteremben, ahol gyönyörű kilátás nyílik a Balatonra és a városra.

Itt egy videó a körben forgó víztoronyról:

Vasárnap napos és száraz marad az idő a Balatonnál, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 28 fok körül alakul, tehát igazi strandidő lesz annak ellenére, hogy a naptárban szeptembert írnak és még a Plázsra látogatók is találnak programot maguknak.

A régió egyébként ezúttal is sokféle eseménnyel várja az érdeklődőket, melyekről itt lehet olvasni!

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva