Gulyás J. Attila / Magyar Nemzet | 2021.02.20. 14:00
Újdonságokkal készülnek a szezonra a balatoni Tourinform irodák
A balatoni Tourinform-irodák az előző év értékelése után már készülnek a korlátozások feloldására, a turizmus újraindulására.

 

Történetükben először B terven is dolgoznak az idei főszezonra, keresik a helyzethez igazodó innovatív megoldásokat.

A balatonfüredi Tourinform iroda újításai, információi

– Nyitva vagyunk, és miközben háttérmunkát végzünk, útbaigazítjuk a hétvégenként ide látogatókat. A jelenlegi kínálat nem mondható gazdagnak: mint ismert, Balatonfüred kulturális intézményei is bezártak, de a sétányok időnként – elsősorban szombaton és vasárnap – tele vannak vendégekkel. A Jókai Mórról elnevezett, háromemeletes Tamás-hegyi kilátóhoz is sokan ellátogatnak. Kiadvánnyal készülünk a várossá nyilvánítás 50. évfordulójára, és bízunk a kulturális- és sportélet tavaszi újraindulásában – közölte Hock Zsófia, a balatonfüredi Tourinform-iroda munkatársa.

Balatonfüred
Fotó: Pesthy Márton / Napló

Alsóőörsön is készülnek izgalmas dolgokkal a turisták számára

– November közepe óta mi is zárva vagyunk, de mindig van mit tenni. Most éppen egy hatmillió forintos LEADER (falufejlesztési) programon dolgozunk. Úgy gondolom, jók az esélyeink, szeretnénk, ha turisztikai körzetünk felkapott hely lenne. Elelkészült a Felső- és az Alsóörsöt összekötő kerékpárút, megkezdődött az útvonal zöldítése, és olyan megálló-, illetve szervizelő helyet is találnak a kerekezők, ahol mosdó is van. Már az irodánk is beszerzett néhány olyan eszközt, amit a segítségre szoruló bringások rendelkezésére bocsáthat. De komoly szervizszolgáltatásra nyilván még nem vállalkozunk – mondta Pataki Júlia, a Tourinform-iroda vezetője.

Alsóörsi strand
Fotó: Szücs Ildikó

Dolgoznak a balatonalmádi iroda munkatársai is

– Külön öröm, hogy a járványmentes időszakban is töretlen volt és ma is tapasztalható a Kajla 7 határon című album iránti érdeklődés. Egy felmérés szerint az iskolásoknak bevezetett pecsétgyűjtő füzet legkeresettebb átvevőhelye a balatoni települések közül Almádi volt. Készül a 2020. évi statisztikai jelentés, és folytatódnak a hogyan továbbról szóló tárgyalások a nyári szezon előtti nyitás reményében. Az iroda feladata továbbra is a város turisztikai információs füzetének szerkesztése – derül ki Kepliné Blázsi Ágnes irodavezető tájékoztatójából.

strandjelentés

Balatonalmádi, strand
Fotó: Horváth Virág

A hévízi Tourinform iroda újításai

Hévízen sincs téli szünet a Tourinform-irodában, igaz, csak heti két alkalommal várják az érdeklődőket, emellett a Kisfaludy-programban érdekelt magánszálláshelyek pályázati pénzének elszámolási munkáit segítik. A gyógyüdülőhely is jelentős támogatáshoz jutott a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Tourinform-irodák és információs pontok korszerűsítésére kiírt pályázatán.

– Készülnek a különböző célpiaci marketingstratégiák, és az idei rendezvények szervezésének előkészítő feladatai is munkát adnak – nyilatkozta Pálffy Tamás, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Fotó: Zalai Hírlap

A zamárdi fejlesztések

A déli parti üdülőhely átalakított irodájának nagytakarítása közben értük el a zamárdi Tourinform-iroda vezetőjét. Baller Zsuzsa örömmel számolt be róla, hogy hamarosan átadják a település vendégfogadó intézményét, az MTÜ 23 millió forintos támogatásából megújult munkahelyüket.

Nagy szabadstrand, Zamárdi
Fotó: Krausz Andrea

Siófokon sem áll meg a munka a turizmus újraindítása érdekében

– Siófokon a régi helyükön maradnak a város főterén magasodó víztoronyban berendezkedett tourinformosok – mondta a városháza sajtófőnöke, Illés Virág.

Január­tól nem a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület, hanem az önkormányzat ernyője alatt működnek és kisebb létszámmal végzik munkájukat a már hónapok óta zárva tartott iroda turisztikai szakemberei, akik az ügyfélfogadás szünetelése alatt a nemzeti turisztikai adatbázist frissítik.

Siófok, Aranypart, szabadstrand
Fotó: Krausz Andrea

Fogadószobák felújítása egymilliárdból

Több mint száz Tourinform-irodát alakíthatnak vagy építhetnek át a kormány 2019 elején bejelentett, egymilliárd forint irodafejlesztési programjának költségvetéséből. Az idegenforgalmi marketinget, a vendégek barátságos fogadását és tájékoztatását szolgáló irodákban évente 1,8 millió turista fordul meg.

Forrás: magyarnemzet.hu

 

 

Nyitókép: Siófok, szabadrstrand
Fotó: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva