likeBalaton.hu | 2023.07.14. 08:00
Unod már a punnyadást a strandon? Akkor most megemeljük az andrenalinodat!
Ha keresed az adrenalin-fokozó kihívásokat, ha minden nap élő adrenalinbombának szeretnél érezni magad, a Balaton éppen a te helyed. A tó és annak környéke számtalan extrém sportlehetőséget kínál. Íme néhány lehetőség, ahol tesztelheted bátorságodat!

 

Milyen lenne a Hévízi-tó fölött sárkányrepülővel száguldozni, és különleges perspektívából megszemlélni az alattad terülő tájat? Hévízen ez nem csupán álom. Érezd, ahogy eláll a lélegzeted, miközben a gépből fotókat készítesz!

 

Paintball-ra vagy airsoft-ra vágysz? A gyenesdiási paint ball pályán, vagy Balatongyörökön, Siófokon, Keszthelyen, Balatonlellén, Balatonfűzfőn profi felszerelésben átélheted a valódi fegyveres harc élményét, miközben teljesen biztonságban vagy. Akár esőben is elindulhat a csata!

 

Vízisí, wakeboard, wakeskate és kneedboard élményekre vágysz? Balatonfüreden, a Füred Wake Centerben, esetleg Balatonfűzfőn, a Föveny Fürdő területén található a wakeboard pályán, vagy a vonyarcvashegyi drótkötélpályás vizisí és wakeboard pályán a helyed! Szívesen látják a gyakorlott vízisízők mellett a gyerekeket és a kezdőket is, de kipróbálhatjuk a fánkot és SUP-ot is. A siófok-szabadifürdő strandon lévő BambooSziget egy kilométer hosszú wakeboard és vízisí pályája is igazi kihívást jelent.

 

Az adrenalin-túrák kedvelői a Csodabogyós-barlangban találhatnak kihívást. A tengerszint felett 393 méteren található barlangban egyedi kaland vár rád.

Fotó: Balaton-felvidéki Nemzeti Park

 

Ha már unod a földet, vezess repülőt! Balatonedericsen, egy rövid földi felkészítés után te irányíthatod a gépet, és megválaszthatod az útvonalat a Balaton északi partja felett. Ha csak utasként élveznéd az égi utazást, akkor Zalakaroson, Balatonedericsen, Hévízen, Cserszegtomajon is kipróbálhatod repülőn vagy hőlégballonon.

 

A siklóernyőzés izgalmaira vágysz? Indulj a Csobánc tetejéről és szemléljed a csodás tájat!

 

Tankvezetésre vágysz? A volt tapolcai laktanya területén igazi harckocsik várnak, a hangárban Tigrisek laknak. Vagy inkább egy egy T-55-ös harckocsi hozna izgalomba? Itt megtudhatod, sőt érezheted is, hogyan önt el az andrenalin, ha felbőg egy 40000 köbcentis motor! Utazhatsz rajta, vagy ha elég bátor vagy vezetheted is!

 

Balatonlellén, illetve Balatonfűzfőn a BalatoniBob Szabadidőparkban paintball és lézerharc lehetőség is vár! Ide nagyobb csapatokat várnak, ahol mindenki meg találja a neki legjobban megfelelő játékmódot.

 

Quadra pattannál? A Quad-Berény Siófoktól 20 kilométerre található, ahol két pályával és különleges quadtúrákkal várnak!

 

A quad szerinted lassú? Valami erősebb fenevadra vágysz? Mondjuk egy több mint 300 lóerős rally autóra? A Siófok melletti Ádándon a több mint egy kilométer hosszú vegyes (aszfalt és murva) versenypályán komoly vasakat próbálhatsz ki!

 

Nem csak a gyerekek szeretnek a sárban dagonyázni! Az aszfaltot meghagynád a lányoknak, mert az igazi férfias mulatság az off-road? Vagy még sosem próbáltad? Ki ne hagyd! Gyenesdiás a te tereped!

 

Legszívesebben falra másznál a többiektől? Tedd azt! A tó körül több helyen is megteheted, például a balatonboglári kalandparkban, vagy Zamárdiban, Keszthelyen, Balatonfüreden és Balatonfűzfőn.

 

A végső kihívás pedig a tandemugrás Siófokon, a Siófok-Kilitiben található repülőtéren, vagy akár Balatonkeresztúron. Ugord meg a 4000 m-es magasságból, és száguldj le a föld felé, miközben a Balaton hihetetlen panorámája tárul a szemed elé!

A Balatonnál tehát nem csak a pihenés, hanem az aktív, extrém sportok kedvelői is megtalálják a számukra megfelelő kalandokat. Keresd a kihívást és tedd felejthetetlenné a balatoni nyaralásod!

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva