likeBalaton.hu | 2023.06.25. 16:00
Új, menetrend szerinti hajójárat Szigliget és Balatonfenyves között
Szigliget és Balatonfenyves között közlekedhetünk menetrend szerint a közel negyven éves hajóval.

Új, menetrend szerinti, hétvégéken közlekedő magánhajójárat indult Balatonfenyves és Szigliget között szombaton. 1997-ben született meg a terv, hogy legyen a településnek kikötője a helyi vitorlásegyesület és menetrend szerinti hajójárat számára is helyet biztosítva, ami mára valósult meg teljes körűen.

– Az új járattal igazzá vált az is, hogy a Balaton nem elválaszt, hanem összeköt. A fenyvesi kisvasút, a Nagyberek és a csisztai termálfürdő miatt is érdemes lesz az északi partról Balatonfenyvesre hajózni – mondta Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere.

Balatonfenyvesi móló
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

– A Balatonnál már nem a turisták számát kell növelni, hiszen nincs hova, hanem az attrakciókét. Most az állami többségi tulajdonú Balatoni Hajózási Zrt.-n kívül egy magánvállalkozás is mentrend szerinti hajójáratot indított – tette hozzá Móring József Attila, a Dél-Dunántúl régió fejlődéséért felelős kormánybiztos.

– Az új járat turisztikai és közlekedési szempontból is jelentős. Két olyan település vált szomszédossá általa, új lehetőségeket teremtve, amelyeknek egyedi balatoni attrakciói vannak – hangsúlyozta Szabó Tibor András, Szigliget önkormányzati képviselője.

Vitorláskikötő Szigligeten
Fotó: Mészáros Annarózsa

Az új hajó a Szent Benedek nevet kapta

– Cégünk egy, közel negyven éves hajót vásárolt meg, és hozott rendbe két év alatt, amely mostantól Szent Benedek néven közlekedik a két part között. Az új járatot a társaság szervezte és finanszírozza, és lehetőségei szerint a két érintett település is támogat. Az idei kísérleti év lesz, a folytatás ennek eredményességtől függ majd – részletezte Deák Gábor, a fenyvesi kikötőt üzemeltető Balaton Dock Kft. tulajdonos-vezetője.

A negyvenöt személyes sétahajó szombaton és vasárnap naponta kétszer közlekedik oda-vissza a két település között. Akad helyi turisztikai vállalkozás, amely az új járatokhoz igazodó programokat is kínál.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!:


 

Nyitókép: illusztráció/Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva