veol.hu | 2023.01.13. 14:00
Tapolcán próbálta meg elgázolni volt élettársát — videó
Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki 2021 őszén kistehergépkocsival szándékosan sodorta veszélybe volt élettársa testi épségét Tapolcán.

A vádirat szerint a 24 éves elkövető 2021. szeptember 22-én délután furgonjával követte a volt élettársát utasként szállító személygépkocsit. Miután a sértett kiszállt az autóból, a férfi, hogy megijessze, szándékosan, intenzív gyorsítással felé hajtott, majd nagy gázt adva a járdára is felment, a sértett pedig ennek hatására futva menekült előle.

Illusztráció: pexels

A férfi ezután fennhangon veszekedett élettársa személygépkocsiban maradt édesapjával, aki ijedtében felhívta a 112-es segélyhívót. A férfi még ekkor is agresszíven viselkedett, manővereivel egy ideig akadályozta a gépkocsi indulását, illetve igyekezett félelmet kelteni az időközben az autóba visszaülő sértettben és annak édesapjában, majd végül elhajtott a helyszínről.

Az ügyészség az erőszakos férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés, emellett pénzbüntetés kiszabására, valamint a közúti járművezetéstől történő eltiltására tett indítványt az elbírálásra illetékes Tapolcai Járásbíróságnak.

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!
Tervezd meg az utazást!
:
Forrás: veol.hu
Nyitókép: pexels

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva