likeBalaton.hu | 2022.05.25. 16:00
Kvíz: Bujtor István és a Balaton
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról. Vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod. Sok sikert!

Kvízből soha nem elég? Itt még többet találsz.

 

1/5

Bujtor István a Balaton szerelmese volt. Melyik filmje nyitójelenetét forgatta a tihanyi apátságban?

Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán
2/5

Köllő Babettel Bujtor István szerettette meg a Balatont, amikor több filmet is forgattak együtt a tónál. Melyik híres színésszel bilincselték össze a forgatás közben a rendőrlányt alakító Babettet?

Fotó: Köllő Babett engedélyével
3/5

Bujtor István vitorlásbajnok is volt, a Balatonon is rendszeresen hajózott. Melyik Balaton-parti településen áll a kikötőben a színész-rendező szobra?

Fotó: MTI/Turcsi Gábor
4/5

Gór Nagy Mária nagyon szerelmes volt Bujtor Istvánba, ahogyan akkoriban minden nő. Milyen viszonyba kerültek akkor, amikor házaspárt alakítottak a Haladék című filmben?

Fotó: Móricz István/Bors
5/5

Mennyi volt a Pogány Madonna című film költségvetése?

Fotó: veol.hu archív
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

Nyitókép: Fortepan/Szalay Zoltán

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva