likeBalaton.hu | 2023.09.23. 10:00
Aki bújt, aki nem – A Random Trip pop ódát írt Veszprémhez
A zene városának vibrálása hatja át a Random Trip legutóbbi dalát, amely az Aki bújt, aki nem címet viseli.

A nyár óta már a magyar rádiókban is hallható szerzeményen több veszprémi kötődésű zenész is dolgozott és az Európa Kulturális Fővárosa év apropóján született meg. A dalban felcsendül többek között Eckü, Likó Marcell, Beck Zoltán, Schoblocher Barbara és Bagossy Norbert hangja is.

Forrás: Random Trip

Veszprém nem csak a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program bázisa, hanem többek között az UNESCO A zene városa elismerés büszke birtokosa is. A város életének meghatározó része a zene: olyan eseményeket rendeznek itt meg minden évben, mint az Utcazene Fesztivál, amelynek keretében egy teljes hétvégén át megtelnek az utcák zenészekkel, a hegedűművészetet népszerűsítő Auer Fesztivál vagy a világsztárokat felvonultató VeszprémFest, de folyamatosan érkeznek az új belépők is. A VEB2023 EKF program égisze alatt debütált többek között a Veszprém Blues Fesztivál és hamarosan érkezik a Veszprém Jazz Fesztivál is, világklasszis jazz zenészek koncertjeivel.

Fotó: Utcazene fesztivál

Veszprém azonban nem csak a sokszínű zenei fesztiválkínálat miatt a zene városa: itt a zeneoktatás és a zenei közösségek is virágoznak és az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerése óta a zene mindennapokba való beépítése még nagyobb szerepet kapott. A VEB2023 EKF programnak köszönhetően megszületett többek között a Hangár Könnyűzenei Központ, több közösségépítő zenei program is megvalósult és különleges klasszikus és kortárs zenei műfajok is bemutatkoztak olyan rendezvényeknek köszönhetően, mint a Régizenei napok, a Chaconne Fesztivál vagy a Balkan:Most. A város zenei élete minden műfajt és korosztályt lefed és nyitott az új utakra is. Erre az egyik legjobb példa az idén második alkalommal megszervezett Holtszezon Fesztivál, amelynek köszönhetően például az irodalom, a költészet és a zene fúziójának különleges eredményeivel találkozhatott a közönség.

Fotó: Eckü családi

A Random Trip, mint a zenei sokszínűség és az új utakat is felfedező, gyakran kísérletező jellegű zene egyik úttörője ebbe a kortárs szemléletmódba csatlakozott be, amikor felmerült, hogy a zene városának szüksége lenne egy olyan dalra, amely erre reflektál. Fontos szempont volt, hogy a dal megalkotásában olyan zenészek is részt vegyenek, akiknek van kötődésük a városhoz, hogy így saját érzéseiket, kötődésüket is megjeleníthessék a zenében. A közreműködők között találjuk többek között Ecküt, aki a Veszprémben alakult Hősök rapbanda oszlopos tagja és maga is a környéken él.

– Én Pétfürdőn élek, a Hősök pedig Veszprémben indult. Nagy dolog számomra hazai pályáról zenében hírét vinni a környéknek. Ebben a dalban nagyon szeretem, hogy viszonylag sokszor változik meg a zene hangulata és ez mégsem zavaró, leköti a figyelmet, nem kuszál össze a sok hang és arc – mondja.

Beck Zoltán, a 30y énekese
Fotó: 30y hivatalos

A zenei gárdához csatlakozott a 30Y frontembere, Beck Zoltán is, akit a VEB2023 EKF Romkoncertek eseménysorozatának előadásain és a Holtszezon Fesztiválon is hallhatott már a közönség az elmúlt hónapokban és aki nem mellesleg szintén Veszprémtől nem messze nőtt fel, így bőven akadtak olyan emlékképek, amelyek a dalhoz köthették.

– Ajkán nőttem fel, minden ismerőssége a világnak innen van: az erdők, a hegyek, a nagyváros (ami nekem Veszprém volt), meg az északi part. Nekem a Balaton dél felől nem is értelmezhető. Nekem különösen fontos volt, hogy Marcival énekeljünk együtt: egy várpalotai gyerek és egy ajkai alapvető élettapasztalata más városból, mégis ugyanabból a szűk panellakásból indult.

Az ízig-vérig veszprémi dal júniusban csendült fel először a Petőfi Rádióban és azóta is többször hallhatjuk a magyar rádiókban, de elérhető Spotify-on, YouTube-on, az Apple Music és a Deezer felületein is.

 

 

Random Trip feat. feat. Bagossy Norbert, Schoblocher Barbara, Beck Zoli, Likó Marcell, Eckü - Aki bújt, aki nemA dal zeneszerzői: Bagossy Norbert, Schoblocher Barbara, Toldi Miklós, Beck Zoltán, Füstös Bálint, Gerendás Ruben, Soós József.Dalszövegírók: Bagossy Norbert, Beck Zoltán, Baranyai Dániel, Szepesi Mátyás.

 

 

 

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva