likeBalaton.hu | 2022.12.06. 12:00
EFOTT 2023: a veszprémi egyetem lesz a házigazda
Az EFOTT 2023 házigazdája a veszprémi Pannon Egyetem lesz. Fellépők és részletek.

A Pannon Egyetem lesz az EFOTT 2023 házigazdája

Mivel az egyetem székhelye, Veszprém Európa Kulturális Fővárosa lesz jövőre, az EFOTT 2023 programjában is kiemelt szerepet kap a kultúra – olyan értékek mellett, mint a fenntarthatóság, a sport vagy a testi és lelki egészség. Az egyetemisták legnagyobb fesztiválja július 12. és 16. között a Velencei-tónál várja az érdeklődőket.

A Pannon Egyetem a Közép- és Nyugat-Dunántúl, valamint a balatoni régió meghatározó felsőoktatási intézménye. Székhelye, Veszprém a Balaton Régióval közösen 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa lesz, így különleges lehetőségeket rejt magában, hogy az egyetem sikerrel pályázott a jövő évi EFOTT házigazdai szerepére.

– Az Európa Kulturális Fővárosa cím kiemelkedő és megismételhetetlen alkalom a térség kulturális életének, turizmusának és a nemzetközi kapcsolatainak felpezsdítésére. Célunk, hogy az EFOTT 2023 házigazdájaként is bemutathassuk kultúránk sokszínűségét, értékeit – fogalmazott Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

Az egyetem pályázatának központi eleme és

célja az egyetemes kultúra és az élmények minden szegmensének bemutatása a fesztiválozók számára, több mint száz programmal

és legalább kétszáz önkéntes részvételével. Az egyetemi mindennapokat bemutató UNIverzumban olyan értékek kapnak majd főszerepet, mint a fenntarthatóság, a digitalizáció, a sport és a mentális egészség, a karrier, az egészséges életmód vagy a zene.

 

 

EFOTT 2023 programok a veszprémi egyetem szervezésében

A fesztiválozók többek között drámafoglalkozásokon, kreatív dalszerző versenyen, idősek-fiatalok táncpárbajon is részt vehetnek, készíthetnek hulladékokból – műanyag granulátumból, textilből, üvegből – ékszert, pszichológus hallgatókkal beszélgethetnek olyan mindennapos mentális problémákról, mint a játékszenvedély, a depresszió, a stressz, vagy éppen rekreációs pontokon kúrálhatják másnaposságukat egy masszázzsal és egy jó húslevessel.

– Nagy öröm és nagy büszkeség számunkra, hogy 2023-ban a Pannon Egyetem lesz Magyarország legnagyobb hallgatói fesztiváljának házigazda intézménye.

Amikor elhatároztuk, hogy ringbe szállunk a jövő évi EFOTT-ért az lebegett a szemünk előtt, hogy milyen nagyot szólna, ha ugyanabban az évben, amikor Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa, amikor a Veszprémi Egyetemi Napok harmincadik jubileumát ünnepli, amikor Magyarországon először SolarBoat világkupa futam kerül megrendezésre – a Pannon Egyetem szervezésében – Balatonalmádiban, akkor mi lehetnénk a házigazdái Magyarország legmenőbb és legnagyobb hallgatói rendezvényének – mondta Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja.

Az EFOTT 2023 házigazdája a veszprémi Pannon Egyetem lesz. Fellépők és részletek.

A Veszprémi Egyetemi Napok gálaműsora a Pannon Egyetem aulájának színpadán 2022-ben
Fotó: Veszprém Megyei Napló/Pesthy Márton

 

– Az EFOTT az ország legnagyobb hallgatói fesztiváljaként kiemelt szerepet szán programjai között az egyetemes kultúra, valamint a magyar felsőoktatás kínálta lehetőségek bemutatására, népszerűsítésére. Úgy látjuk, az elmúlt években felértékelődött a fiatalok számára a közösségi élmény és a tartalmas nappali programok szerepe a fesztiválon. Örömmel látjuk, hogy a Pannon Egyetem házigazdaként ugyanezeket az értékeket vallja – mondja Dr. Lasztovicza Gábor, az eseményt szervező HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva