Marton Attila/veol.hu | 2022.11.17. 14:00
Jövő májusban indul a közbringahálózat Veszprémben
Jövő tavasszal indul a megyeszékhelyen elektromos rásegítésű kerékpárokkal a közbringarendszer, kezdetben tíz töltőállomással.

Brányi Mária alpolgármester (Fidesz–KDNP) a városházán hétfőn tartott lakossági fórumon elmondta, a V-Bike elnevezésű közbringarendszert két európai uniós forrásból finanszírozzák. Takács Zoltán, az önkormányzat stratégiai irodájának projektkoordinátora elmondta, városszerte tíz töltőállomást – ezek száma a jövőben bővülhet – és 150 dokkolót hoznak létre, és a rendszerben száz pedelec (elektromos rásegítésű kerékpár) lesz kölcsönözhető.

Állomás létesül a Kossuth utcán, a Barátság parkban, a Kálvin János parkban, a Balaton Plazánál, az állatkert parkolójában, az Erzsébet sétányon, a Kiskuti csárdánál, a Cholnoky-lakótelep északi szélén, a Rózsa utcában és a Deák Ferenc utcában. A közbringarendszer 2023 májusában indul, a fejlesztés csaknem 250 millió forintba kerül.

Fotó: veol.hu

Dulicz László, a Mikro- line Kft. ügyvezetője a város közlekedésfejlesztési terveiről beszélt. Kiemelte, az önkormányzat célja a fenntartható városi közlekedés kialakítása, ezt szolgálja a közbringarendszer és a tervezett parkolás- irányítási rendszer bevezetése is. A szakember több olyan projektről beszélt, amelynek a tervei elkészültek, és az önkormányzat a Modern városok program keretében valósíthatja meg a fejlesztéseket.

A József Attila utcában zárt csapadékvíz-elvezetési rendszer épül ki, és a teljes útfelület megújul a tervek szerint. A Jutasi és a Kopácsi utca kereszteződését körforgalommá alakíthatják át. A Kemecse utcában a mostani rendezetlen parkolási helyzetet megoldva 74 parkolóhelyet alakítanak ki csapadékvíz-elvezetéssel, a jelenlegi növényállomány megóvásával. Teljes egészében megújulhat a Kiskőrösi utca, míg a Veszprémvölgyi utca a régi vidámparknál lévő parkolóig újul meg az elképzelések szerint. Szintén korszerűsíthetik a Szent István utcát, valamint megújulhat a Giricses lépcső is.

 

Veszprémbe tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: veol.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva