likeBalaton.hu | 2022.06.09. 07:00
Kovács Ákos a saját filmjével érkezik – startol a Magyar Mozgókép Fesztivál
Veszprémi díszbemutatóval kezdődik, és négy napon át tart a filmes ünnep.

Csütörtökön a veszprémi História Kertben A játszma című film díszbemutatójával kezdődik és négy napon át tart a hazai filmek ünnepe, a Magyar Mozgókép Fesztivál. Három városban, Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban, kilenc helyszínen közel száz magyar filmet láthatnak majd a filmbarátok.

Számos kiegészítő program is színesíti a fesztivál kínálatát

A közönség találkozhat többek között Thuróczy Szabolccsal és Kovács Patríciával, a fesztiválon debütáló Szia Életem sztárjaival, A játszmából jelen lesz Nagy Zsolt, Staub Viki és Hámori Gabriella, akivel a Legjobb tudomásom szerint kapcsán is beszélgethet a közönség. Elkíséri filmjét Enyedi Ildikó, Deák Kristóf és Goda Kriszta is, valamint

a zenész, Ákos, aki a fesztiválon rendezőként mutatkozik be.

 

 

Almádiban a Wesselényi strandon óriás kivetítőn peregnek majd a filmek, Veszprémben pedig lesz DJ Bootsie, Mitsoura és Zagar koncert is. Füreden az Egészséges erotika vetítésével a fesztivál megemlékezik a nemrégiben elhunyt színész óriásról, Haumann Péterről. A közönség idén is szavazhat, hogy melyik mozifilmet találja a legjobbnak. A közönségdíjat a Magyar Mozgókép Díjakkal együtt vasárnap a veszprémi Petőfi Színházban adják át.

Négy nap, száz film

Június 9-én, csütörtökön 21 órakor a veszprémi Malomkertben A játszma című film díszbemutatójával kezdődik a négynapos Magyar Mozgókép Fesztivál, ahol az alkotók közül többek között jelen lesz Nagy Zsolt, Staub Viki és Hámori Gabriella is. Június 10-én 15 órakor a balatonfüredi Balaton moziban az Egészséges erotika vetítésével a fesztivál megemlékezik a nemrégiben elhunyt színész óriásról, Haumann Péterről. Utána 17 órakor ugyanott lesz látható Lőrincz Nándor és Nagy Bálint megrázó drámája, a Legjobb tudomásom szerint, majd közönségtalálkozó az alkotókkal, Hámori Gabriella főszereplő részvételével.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

Könnyűzenei koncertek is várják a közönséget

Pénteken 19 órától Mörk, 21 órától CSAKNEKEDKISLÁNY, majd 23 órától DJ Bootsie koncert várja a lazulni vágyókat a Filmio Fröccsteraszon, 19.30-kor a Hangvillában tartják a Szia Életem premierjét, ahol a közönség találkozhat többek között Thuróczy Szabolcs és Kovács Patrícia főszereplőkkel. Aznap 20-30-kor a Latinovits-Bujtor Játékszínben a Gárdonyi Géza romantikus regénye alapján készült Ida regényét vetítik, ahol a közönség beszélgethet Goda Kriszta rendezővel. 21.30-kor a veszprémi Malomkertben lesz látható A feleségem története, ahol a közönség találkozhat Enyedi Ildikó rendezővel. Ezzel párhuzamosan a füredi Tagore sétányon Deák Kristóf Az unoka című filmje fut majd óriás kivetítőn, utána közönségtalálkozó.

A Szia Életem című film részlete Fotó: Magyar Mozgókép Fesztivál hivatalos

A Szia Életem című film részlete
Fotó: Magyar Mozgókép Fesztivál hivatalos

 

Balatonalmádiban az összes, vetített film alkotójával találkozhat a közönség

Június 11-én 15 órától Almádiban a Wesselényi strandon egymás után négy filmet vetítenek – A legendás család, A bereki ember, a Kék róka és a Nagykarácsony – és mindegyik alkotóival találkozhat is a közönség. Szombaton 19 órakor MITSOURA, 21 órakor LANOU, végül 23 órától ŽAGAR AV EXPERIENCE koncert lesz Veszprémben az Óváros téren, 19.30-kor a Hangvillában debütál a Bereményi kalapja című életrajzi film az alkotók és Bereményi Géza részvételével, 21.30-kor pedig a füredi Tagore sétányon Grosan Cristina groteszk humorú alkotása, A legjobb dolgokon bőgni kell lesz látható, majd közönségtalálkozó.

A Bereményi kalapja című film részlete
Fotó: Magyar Mozgókép Fesztivál hivatalos

Június 12-én 14.45-kor a Hangvillában a zenész, Ákos rendezőként mutatkozik be. Magunk maradtunk című kisjátékfilmjében egy idősödő kisember próbálja értelmezni maga körül a világot, és benne a saját helyét. A vetítés után a közönség felteheti kérdéseit a rendezőnek. 20.45-kor

a nagy port kavart Besúgó című sorozat első két epizódjának vetítése után az alkotókkal beszélgethetnek a nézők.

A közönség is szavazhat, mit tart a legjobb filmnek idén

A fesztivál honlapján június 8-12. délig a közönség idén is szavazhat, hogy a legjobb mozifilm kategóriákban versenybe jelölt alkotások közül melyiket találja a legjobbnak. A szavazók között értékes ajándékokat sorsolnak ki. A közönségdíjat a Magyar Mozgókép Díjakkal együtt vasárnap a Veszprémi Petőfi Színházban adják át.

Fotó: Magyar Mozgókép Fesztivál hivatalos

 

Filmvetítések a kellemes balatoni estéken

A Magyar Mozgókép Fesztivál a magyar film ünnepe a csodálatos Veszprém-Balaton régióban, különleges élmény a közönségnek és pezsgő találkozó a magyar filmeseknek. A legújabb magyar alkotások premierjével, izgalmas sztárokkal, felejthetetlen mozi-élménnyekkel várnak Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban a mozikban és szabadtéri vetítéseken a hűs, balatoni estében.

 

A Magyar Mozgókép Fesztiválon debütál Bereményi kalapja

 

Zamárditól az Északi-partig vakációzott Ákos

 

80 éve született Bujtor István, a balatoni vitorlázás szerelmese

 

Nyitókép: Magyar Mozgókép Fesztivál hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva