likeBalaton.hu | 2024.01.22. 16:00
Magyar Mozgókép Díj: már lehet nevezni a filmes alkotásokat
2024-ben is Balatonalmádi, Balatonfüred és Veszprém ad otthont a Magyar Mozgókép Fesztiválnak.

Elindult a nevezés a 2024-es Magyar Mozgókép Díjra

Idén június 12. és 15. között rendezik meg a Magyar Mozgókép Fesztivált. A Nemzeti Filmintézet támogatásával, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program rendezi meg Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban a Magyar Mozgókép Fesztivált, melynek részeként kerül sor a Magyar Mozgókép Díjak átadására. A fesztivál igazgatója Csáky Attila producer.

A szervezők nyolc kategóriában – játékfilm, tévéfilm, egész estés dokumentumfilm, rövid dokumentumfilm, kisjátékfilm, egész estés animáció, rövid animáció és tévésorozat – díjazzák az alkotásokat.

A fesztivál egyik kiemelt helyszíne idén is Veszprém lesz, a díjátadót is itt tartják
Fotó: Magyar Mozgókép Fesztivál

A Magyar Mozgókép Díjakra azok az alkotások nevezhetőek, melyek 2023. március 1. és 2024. február 28. között – a kategória sajátosságainak megfelelően – moziforgalmazásba, televíziós sugárzásba vagy streaming szolgáltató által vetítésre kerültek, vagy nemzetközi filmfesztiválon versenyben vagy meghívott alkotásként szerepeltek, vagy 2024. június 12. és 15. között a Magyar Mozgókép Fesztiválon debütálnak.

A nevezést a filmalkotás producere vagy rendezője nyújthatja be. Egy alkotó több filmet is nevezhet, de minden nevezendő filmalkotást külön nevezési lapon kell regisztrálni. Minden olyan magyar mozgóképes alkotással részt lehet venni, amely állami támogatásból vagy független produkcióként jött létre, megfelel a kiírás feltételeinek és nem nevezték korábban a Magyar Mozgókép Díjakra.

Február 28. és 2024. március 28. között szakmai előzsűri választja ki a versenyben induló alkotásokat és határozza meg, hogy a benevezett alkotások milyen egyedi alkotói kategóriákban versenyeznek.

Az előzsűri munkáját kategóriánként, a Magyar Filmakadémia szekcióiból megválasztott tagok végzik. A díjakról idén is öttagú szakmai zsűri dönt, a zsűri tagjainak névsorát a szervezők a jelöltek bejelentésekor fogják nyilvánosságra hozni.

2024-ben is Balatonalmádi, Balatonfüred és Veszprém ad otthont a filmes mustrának
Fotó: Magyar Mozgókép Fesztivál

A nevezési lap és a feltételek teljes leírása itt található.

A szervezők fenntartják a jogot, hogy azt a nevezési kategóriát, ahova ötnél kevesebb nevezés érkezik, a díjak elbírálásánál ne vegyék figyelembe.

Tervezd meg az utazást!:


 

Nyitókép: Magyar Mozgókép Fesztivál

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva