likeBalaton.hu | 2023.01.24. 18:00
Megverték a balesetet okozó veszprémi sofőrt
Bicikliztek, ütköztek, majd megverték a balesetet okozó sofőrt a veszprémi fiatalok.

Az eljárás adatai alapján egy siófoki nő 2022. október 22-én nem sokkal éjfél előtt egy elektromos rollerrel közlekedett Veszprémben a Budapest úton a városközpont irányából az Észak-keleti útgyűrű felé. A Cholnoky út kereszteződésénél megállt, majd

a rollerező nő fényjelző készülék szabad jelzése mellett balra kanyarodott

a Hold utca irányába. Ennek során összeütközött a vele azonos irányban közlekedő és szintén bekanyarodó személygépkocsival. A 22 éves rolleres az ütközés következtében elesett.

Tettleges becsületsértés és garázdaság miatt indult eljárás egy 22 éves nő és egy 20 éves férfi ellen.

Megverték a balesetet okozó sofőrt a parkolóban

A balesetet látva a siófoki nő társaságában lévő 20 éves alsóörsi férfi is odament a megállt autó sofőrjéhez, akit a történtekért felelősségre vont, majd mondandójának nyomatékot adva több ütést mért a gépkocsivezető arcára. Ezután a sofőr egy közeli parkolóban az autót leállította, utasával együtt kiszállt. Ezután folytatódott tovább a bántalmazás, és szidalmazás melybe már a korábban, balesettel érintett 22 éves nő is bekapcsolódott. Utóbbi személy

a sofőrt többször meglökte, arcát megütötte, kezét megrúgta.

Miután a gépjármű utasa a történteken felháborodott és ennek hangot adott, a bosszús nő őt is arcon ütötte és kezén megrúgta. Orvosi ellátást igénylő sérülése a bántalmazottaknak nem keletkezett, azonban támadóikkal szemben tettleges becsületsértés miatt feljelentést tettek.

A Veszprémi Rendőrkapitányság járőrei a balesetben érintett járművezetőkkel szemben

alkoholszondás vizsgálatot végeztek, mely a roller vezetője esetében pozitív eredménnyel zárult

ezért kórházba szállítását követően nem csak sérüléseit látták el, hanem mintavételre is sor került. Az eljárás során beszerzett szakértői vizsgálatok eredménye is alátámasztotta az ittasság tényét, ezért a siófoki nővel szemben járművezetés ittas állapotban vétség miatt is nyomozás folyt.

A nő az elektromos rollerrel történő közlekedése során bukósisakot nem viselt, így ellene szabálysértési eljárás is indult.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

 

 

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: police.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva