origo.hu | 2022.09.22. 14:00
A balatoni fesztiválok voltak a nyár főszereplői a turizmusban
A hazai turizmusban kiemelt szerepe volt a balatoni fesztiváloknak, így döntöttek csúcsot a vendégéjszakák is a tó körül.

A balatoni fesztiválok voltak a turizmus egyik főszereplői a két év kihagyás után. A legismertebb hazai rendezésű események, mint a VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, a Fishing on Orfű, a VeszprémFest, az EFOTT, a Campus, vagy a Sziget Fesztivál idén is számos hazai és külföldi vendéget mozgattak meg országszerte. A nagy, többnapos rendezvények továbbra is népszerűek hazánkban, melyet a szállásfoglalási adatok emelkedése is bizonyít – derül ki a Magyar Turisztikai Ügynökség közleményéből.

Magyarország egyik legsikeresebb, nemzetközi szinten is elismert turisztikai terméke a fesztiválturizmus.

Ezért is kiemelten jelentős, hogy idén ismét megnyithatták kapuikat − a belföldi és külföldi látogatók előtt egyaránt − a legnépszerűbb hazai fesztiválok.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója itt még több információt árul el a hazai és ezen belül is a balatoni turizmussal kapcsolatban.

A legnépszerűbb balatoni fesztivál a Balaton Sound

A fesztivál idén a B my Lake-nek is otthont adott.

A rendezvény ideje alatt harmincezer vendégéjszakát regisztráltak Zamárdiban, ami közel ötszörösét jelentette az egy évvel korábbi, hasonló időszak alatt eltöltött vendégéjszakáknak.

A külföldi vendégéjszakák dinamikus emelkedésének köszönhetően a fesztivál idején Zamárdiban a vendégéjszakák több mint a fele,

ötvenkét százaléka külföldiektől származott.

A VeszprémFest ideje alatt a királynék városában több mint hatezer ezer vendégéjszakát regisztráltak, ami öt százalékkal több az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

 

 

További hazai fesztiválok a turizmus tükrében

A nyári szezont a VOLT nyitotta. Az ötnapos esemény ideje alatt tizenötezer vendéget és húszezer vendégéjszakát regisztráltak a soproni szálláshelyeken, ami közel négyszerese volt az előző évi júniusi hasonló időszaknak. Kiemelkedő volt a növekedés a belföldi vendégek esetében, hiszen a szálláshelyeken regisztráltak kilencvenöt százaléka hazai látogató volt. Az EFOTT ideje alatt hétezerkilencszáz vendégéjszakát regisztráltak a település szálláshelyein. Ez negyvennégyszeres volt az egy héttel korábbi, azonos időszak alatt eltöltött vendégéjszakáknak. A Campus fesztivál ideje alatt tizenháromezer vendégéjszakát regisztráltak, ami tíz százalékkal több az egy évvel korábbiakhoz képest. A fesztiválszezont a Sziget zárta. Az ötnapos esemény alatt száznegyvenháromezer vendég kettőszázhetvennégyezer vendégéjszakát töltött el a főváros szálláshelyein. Ez kétszerese az előző év augusztusi hasonló időszaknak.

 

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

Forrás: origo.hu
Nyitókép: Balaton Sound hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva