likeBalaton.hu | 2023.06.04. 18:00
Az Ezüst Szalag éjszakai vitorlásverseny eredményei
A verseny jó felkészülés volt a Kékszalagra: az Ezüst Szalag befutói.

A Prospex-Delta nyerte az Ezüst szalag éjszakai túraversenyt

Kaiser Kristóf és csapata nyerte az Ezüst szalag éjszakai túraversenyt. A győztes vitorlás 6 óra 15 perc 53 másodperc alatt tette meg a BalatonföldvárBalatongyörök-Balatonföldvár távot a Spartacus Vitorlás Egylet idén hatodik alkalommal megrendezett viadalán.

Kaiser Kristóf a verseny történetében az első olyan kormányos, aki másodszor nyert. 2021-ben is az általa irányított katamarán lett az első. Ezúttal Munka Márton, Rauschenberger Miklós, Dávid Dániel Dávid, Haidekker Elemér Péter, Weidinger György és Bernula János volt tagja a csapatának.

Vándor Róbert abszolút második lett

Abszolút másodikként, mintegy 8 perces hátránnyal az RSM katamarán futott be Vándor Róbert irányításával, a harmadik pedig a tavalyi győztes Team Kaáli katamarán lett, amelynek Virág Flóra volt a kormányosa. Az abszolút első egytestű hajó a Quantum Sails Trentasette lett, amely valamivel több mint kilenc órai vitorlázás után futott be.

Az idei verseny a gyenge széljárás és a sokszínűség jegyében telt, a 18 órai, késő délutáni rajtnál keleties, később Balatonszemes táján délnyugati, majd Badacsonynál északnyugati, és a célvonal környékén ismét keleties szélben futott be az élmezőny. A viadalra – amely tökéletes edzést kínált a július 6-án rajtoló Kékszalag éjszakai szakaszára – 103 hajó nevezett.

Még több balatoni katamarán itt.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!:


 

Nyitókép: Böröczky Bulcsu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva