likebalaton.hu | 2018.09.30. 07:00
Balatoni KÖRtúra - gyertek velünk!
Új és izgalmas kalandra vállalkozik a Kóstolom Csapata: 8 nap alatt körbetekerik a most is ezer színben pompázó Balatont, és felkeresnek jó pár olyan vendéglátóhelyet, mely felesküdött az egész éves nyitvatartás mellett. Nem titkoljuk: csupa-csupa Balatoni KÖR tagról van szó.

A Balatoni-KÖRbetekerés elsődleges célja, hogy népszerűsítse a Balaton főszezonon kívüli turizmusát. Ehhez a Balatoni KÖR tagjait keresik fel, akik egész éves nyitva tartásukkal, minőségi szolgáltatásaikkal nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a tó megítélése évről évre egyre jobb legyen.

A nyolc naposra tervezett túra során a kostolom.hu fiúk az összes Balatoni KÖR tagot meglátogatják, és mi itt a likebalaton.hu oldalon természetesen mindenről beszámolunk.

Biciklikkel járják végig a túrát, hiszen nem csak egészséges, hanem mobil is, a Balaton környéke pedig kiválóan alkalmas a kerékpárturizmusra. Mivel az útvonalakon nem kell betonhoz ragaszkodni, így még különlegesebb helyszíneket tudunk hozni a nézőknek.

A gasztronómia, a bor és a kultúra lesznek főszerepben, hiszen a Balatoni KÖR tagjai elsősorban vendéglátóhelyek – legyen az kultikus étterem, az ország legjobb krémese, vagy hibátlan Olaszrizlinget poharunkba töltő pincészet.

A friss fotók, a légifelvételek, a folyamatos élő bejelentkezések, valamint a naponta publikált cikkek pedig közel tartják majd a nézőket, gyakorlatilag valós időben fedezhetik fel a színes őszi Balatont a képernyők előtt is.

Olvasd el a beszámolókat is!

 

Terv:

1-2. nap: Hagyományok nyomában
A Balaton-felvidékbe könnyű beleszeretni: varázslatos, ősi, egyedülálló. Egly Márk Sümeg történelméről mesél, a fiúk eltekernek az országban egyedülálló zalaszántói sztúpához, majd belefeledkeznek a Balatoni KÖR őszi gasztroforgatagába, hogy másnap már Szigligeten és a Badacsonyban folytassák az íz-, és élményvadászatot!

3-4. nap: A Badacsony mesél
A Laposa család magyarázza el, hogy mitől különleges a Badacsony, miben hisznek ők, mesélnek az összefogásról, amely az egész régió felfogását pozitív irányba mozdította. A két felfedező bringásunk pedig végig kóstolja a környék ízeit – legyen az szilárd, vagy folyékony. Másnap a Káli-medence irányában hagyják el a partot, ahol további kiváló vendéglátóhelyeket keresnek – valamint a kihagyhatatlan Hegyestűt.

5-6. nap: Éljen a gasztronómia
A Balaton-felvidék az otthona számos ismert és elismert étteremnek, vendéglátóhelynek. Ez a két nap tényleg nyálcsorgató lesz: Vászolyi Sajtmanufaktúra, Neked Főztem, Kalóz, Márga, nem is beszélve a kiváló Balatonfüred-Csopaki pincészetekről. Bergmann Ernő mesél a BalatonBor fagyiról, meg arról, hogyan lehet elkészíteni az ország legjobb krémesét. Hajdú Attila kerékpár nyergében csatlakozik a pároshoz, és bemutatja, hogy mibe szeretett ő bele.

7-8. nap: Lent délen édes édent remélsz
Megérkezünk Délre. A túra végefelé az ország egyik legjobb pálinkafőzdéjében a szakma fortélyait lessik el, szép idő esetén vitorlázni mennek, pezsgőznek, kilátóznak, majd a gyümölcsök wellness-ét megirigyelve a BL YachtClubban őkis a pezsgőfürdő habjai közé merülnek. A zárónapon további borkóstolók, ebédre a régió talán leghíresebb étterme, a Kistücsök, desszertre pedig az idén is Top 10 cukrászdába kerülő Villa Gréta fogadja a megfáradt bringásokat.

Zárógondolat:

Több, mint 40 helyet soroltunk fel. Minden hely megérdemelne egy egész napot, mert vagy emberek egész életét jelenti, az álmaik megvalósítását, mindennapi küzdelmeiket és nem mindennapi sikereiket, vagy a természet legszebb kinyilatkoztatásaiként él a köztudatban, esetleg kulturális örökségünk szerves része. Nem ígérjük, hogy minden helyre egyforma időnk marad, azt viszont igen, hogy megteszünk minden tőlünk telhetőt azért, hogy még egyetlen elfogyasztott kávé is bemutassa valamennyire az adott helyet, hiszen a Balaton azon képviselőiről beszélünk, akik valóban tesznek az egész éves nyitva tartásért. Mi pedig imádunk egész évben a Balatonon lenni.

View this post on Instagram

☝️Elindultunk a nagy biciklitúránkra a Balaton körül, két vadonatúj drótszamárral. Ha Gyenesdiáson jártok, ne hegyjátok ki a Mária szobrot. Gyönyörű panoráma és végtelen nyugalom fogadott minket a dombtetőn . ?Tipp: A szobortól biciklivel el tudtok tekerni végig a bányán és a nagymezőn keresztül a Festetics kilátóig, majd a bátrabbak a hegyen át, a túraútvonalon Balatongyörök, vagy Várvölgy felé végig. ?Borajánló: Legyen nálatok sok víz és szóda, hogy egy jó fröccsöt tudjatok inni Balatonborból útközben?? . . @balatonikor_official @likebalaton . ?Hivatalos médiatámogatónk: Likebalaton.hu . ?‍♀️Kerékpárokat a Mali.hu biztosította a túrára. (egy Skorpióval és egy Mambával hasítunk) . ?Videóinkat Facebookon és a youtobecsatornánkon tudjátok követni. Link a BIOban? . #balaton #balatonikor #balatonikortura #bicikli #bociklitura #egeszevbenbalaton #szeretlekbalaton #szeretlekmagyarorszag #magyarorszagkepekben #gyenesdias #kostolom #kostolocsapat #balatonbor #mali #csadasbalaton #cycling #cyclingtour #winelifestyle #winelife #beutifullandscape #hungary #lakebalaton #winecommunication

A post shared by Kóstolom (@kostolom_wineout) on

A nulladik napról:

Gyenesdiás fölött

Íme, úton vagyunk: nulladik nap, szikrázó napsütés, gyönyörű panoráma – Gyenesdiással hangolódunk a nagy túrára. Holnap már a BalatoniKÖR Gasztro Piknik – Sümeg rendezvényén kóstoljuk végig a legfinomabb falatokat, borokat és pálinkákat, találkozzunk ott!A túrát hivatalos médiapartnerünknél, a LikeBalatonon is követhetitek!

Közzétette: Kóstolom – 2018. szeptember 28., péntek

Megnéznéd, kik tartoznak még a Kóstold körbe kampányhoz? Kattints ide!

 

Ez is érdekelhet
Balatoni KÖRtúra – első nap
Az első nap mindig tele van elvárással, izgalommal és örömmel. Így voltunk mi is, és elindultunk reggel Sümeg felé Gyenesdiásról. Sümegen a hivatalos első napunkon lepakoltuk a vadiúj Mali bicókat, és körbenéztünk az első BalatoniKör gasztropikniken. Mivel a rendezvény később kezdődött elindultunk Zalaszántó felé egy igazi különleges helyszínt felfedezni. A többiek még nem voltak sose […]
Balatoni KÖRtúra – második nap
Szikrázó napsütésre ébredtünk vasárnap reggel. Először nem hittünk a szemünknek, mert előző héten az előrejelzés annyira borúlátó volt, hogy mindenféle vízálló felszereléssel jöttünk a túrára, most meg nem győzünk vetkőzni, annyira jó időnk van. 10:00 órára vagyunk hivatalosak Fölföldi Péterhez a Villa Kabalába reggelire, ezért 8:30-kor már nyeregbe szálltunk és elindultunk Szigliget felé. 20 Km […]
Balatoni KÖRtúra – harmadik nap
Balatoni KÖRtúránk harmadik napján is kitartott a jóidő és pompás napsütésben tekertük körbe Badacsonyt Bence Laposa kíséretében. 3. nap állomásai: – Istvándy Birtok és Borműhely – Istvándy Liget – Káptalantóti Liliomkert piac – Laposa Birtok – Hotel Bonvino Wine & Spa – VáliBor – Váli Péter Borászata Badacsonyörs Közzétette: Kóstolom – 2018. október 2., kedd Közzétette: […]
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva