Szaniszló Hajnalka | 2021.12.08. 08:00
Advent harmadik hétvégéjén karácsonyi kavalkád vár a Balatonnál – programajánló
A Balaton advent idején is színes programkínálattal vár. Mutatjuk a legjobbakat.

A fotó után mutatjuk a hétvégi balatoni programokat.

Fotó: illusztráció/Freepik

December 11., szombat

Adventi hétvégék Zalakaroson, december 10-11.

Az adventi hétvégéken ünnepi díszbe öltözik a Karos Korzó, színes programokkal várják a vendégeket pénteken és szombaton.

Tobozszüret a Follyban, Badacsonytomaj

Egyedülálló élmény az óriástobozú fenyők tobozszüretének megtekintése, hiszen a fák 10-15 méter magasak, érett tobozaik pedig 30–40 cm hosszúak és 10–20 cm szélesek is lehetnek. Éppen ezért csak alpintechnikával szüretelhetők szakember segítségével.

Kabala és barátai karácsonyi vásár, Szigliget

A csodaszép kilátás és a finom falatok mellett a Villa Kabalában ezen a napon megvásárolhatjuk a legjobb karácsonyi ajándékokat is. Helyi termelők finomságai, bodzapezsgő, lekvárok és kézműves termékek is várnak ránk.

Karácsonyi vásár a Gilvesy B-üzemben, Nemesgulács

Gyere, szerezd be adventi hangulatban mézeskalács és forralt bor kóstolgatás közben az ünnepekre a Szent György-hegyi borokat, amiket ajándékba is adhatsz.

Adventi mártózás, Gyenesdiás

Ki ne szeretné a Balatonban megmártózni, felfrissülni egy forró nyári napon a selymes vizű tóban? Vannak, akiket a téli hideg, a jeges víz sem riaszt vissza, és rendszeresen csobbannak, hogy eddzék magukat. Megnézed őket vagy csobbansz velük?

Borbarangolás Badacsonyban, Badacsonytomaj

A borvacsorákon a kiváló minőségű ételek mellett megkóstolhatjátok a badacsonyi borászok pincéiben őrzött legzamatosabb borokat is.

Zene szalon, Zalakaros

Fürdőzés után öltöztesd ünneplőbe a lelkedet is, gyere el a zalakarosi koncertekre és pihenj a muzsika szárnyán.

Menhelyi állatok karácsonya, Siófok

A Siófoki Állatvédő Alapítvány vár mindenkit egy közös karácsonyi kutyasétáltatásra és ajándékozásra.

Traubi
Fotó: Siófoki Állatvédő Alapítvány

 

December 12., vasárnap

Karácsonyi bor-és bögrevásár, Hegymagas

Vegyél a kezedbe egy illatos forralt bort egy bögrében, és ha tetszik, vidd haza a bögrét, és válassz egy palack Szent György-hegyi bort is mellé. Zene és séta is vár a völgyben.

Forraltbor-főző verseny Tapolcán

Ha szereted a forralt borokat akár készíteni, akár megkóstolni, akkor itt a helyed.

Advent a Malomban, Gyenesdiás

A természet csodás kincseivel ismerkedhettek meg advent jegyében. Lesz kreatív workshop, kencefice készítés és a karácsony gyógynövényei is terítékre kerülnek.

Karácsonyváró játszóház és mézeskalács sütés, Balatongyörök

A karácsonyhoz közeledve közösen süthettek mézeskalácsot és készíthettek karácsonyi díszeket, apró kis dekorációkat a balatongyöröki játszóházban.

Advent vasárnapok 3., Balatonboglár

A család minden tagja számára tartogat meglepetést vasárnaponként a balatonboglári advent vasárnapi programsorozat.

Balatonföldvári gyertyagyújtás és adventi vásár 3.

A balatonföldvári hajóállomás mellett, a Balaton Klub előtti téren hétvégenként adventi vásár, vasárnap pedig ünnepélyes gyertyagyújtás és betlehemes játék várja a családokat.

Fonyódi Advent 3.

Karácsonyi dalokkal, élő zenével köszöntik advent harmadik vasárnapját Fonyódon, a Dísz téren.

Egész hétvégén látogatható programok

Advent a piacon, Gyenesdiás, december 11-12.

Meghitt hangulatú adventi hétvégékkel, kézműves termékekkel, különleges finomságokkal várják a vendéglátóegységek a családokat, baráti társaságokat és mindenkit, aki karácsonyi lázban ég.

Advent Hévízen, december 11-12.

Hévíz belvárosában adventkor kigyúlnak az ünnepi fények. Ezek a napok szólhatnak ünnepi koncertekről, wellnesskényeztetésekről, melengető fürdőkről, forró szaunaélményekről, vidám gyermekprogramokról és finom fogásokról.

Adventi bornegyed Badacsonyban, Badacsonytomaj, december 11-12.

Korzózz a negyedben, szerezd meg a karácsonyfa alá valót és kóstold meg a badacsonyi advent ízeit, kapcsolódj ki egy forraltbor társaságában és vegyél részt a programokon.

Adventi vásár, Veszprém, december 19.

Adventi fények, ízek és illatok kavalkádja, koncertek, gasztroélmények és kézműves termékek várnak az Óváros téren november 25. és december 19. között csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap.

Advent Balatonalmádiban december 19-ig

Kulturális programokkal hangolódhatsz az ünnepre, ha ellátogatsz Balatonalmádiba.

Téli Varázs – Karácsonyváró Napok Tihanyban, december 19-ig

Az adventi időszakban is várja a vendégeket Tihany. Hétvégenként a Téli Varázs – Karácsonyváró Napok Tihanyban című eseménysorozattal várják a látogatókat. A szervezők később közöltnek részleteket az eseményről.

Fotó: veol.hu/Gáspár Ákos

 

Advent Zánkán, december 19-ig

Készüljünk hát az ünnepekre meghittséggel, szeretettel! – így invitálja a település a vendégeket adventi programjaira. Ismét ünnepi díszbe öltözik Zánka, megnyílnak az adventi kapuk, amelyeken keresztül eljuthatunk a kivilágított karácsonyfákhoz, az adventi koszorúhoz és a Betlehemhez. Idén újra megnyitják a Világító Adventi Kalendáriumot, melyhez családok, intézmények és a vállalkozók is bekapcsolódtak, így december 1-től Zánka ablakai ismét kinyílnak, és fényt árasztanak majd az adventi időszakban. Advent négy vasárnapján újabb és újabb gyertya lángja fog kigyúlni, melyeket ebben az évben Zánka Klubjai fognak meggyújtani november 28-án, december 5-én, 12-én és 19-én 17 órai kezdettel.

Advent Keszthelyen, december 10-12.

Karácsonyi hangulat vár a keszthelyi Fő téren: a gyertyagyújtás és az ünnepi koncertek mellett díszkivilágítás, fényfestés, téli finomságok, kézművesek, városi betlehem, fotópontok, szórakoztatják a vendégeket.

Advent Keszthelyen
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Csendnapok – A figyelem művészete programsorozat, Veszprém, december 9-ig

Különleges programok, a Csendnapok várják az elmélyülni vágyókat és a tudomány, művészet iránt érdeklőket.

Legyél Te Balatonfüred új felfedezettje! – megyei dalszövegíró pályázat, Balatonfüred, december 20-ig

A Magyar nyelv hete és Hamvas napok programhoz kapcsolódóan Balatonfüred junior dalszövegíró tehetségeit keresik. December 20-ig várják a nevezéseket.

XI. MŰSZAK kiállítás, Keszthely, december 31-ig

Emlékezés – ezt a tematikát járja körül az idei évben tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő MŰSZAK tárlata, mely a Takács Ferdinánd és Takács-Szencz Lívia művészházaspár által szervezett, cserszegtomaji „Kulturális Piknik” művészi terméseit mutatja be

Országos Kerámia és Gobelin Biennále, Keszthely, december 31-ig

A professzionális gobelin és keramikusművészektől idén „Hal, Halászat” témában várja a szakmai zsűri az alkotásokat. Az 1997-ben indult kiállítás-sorozat a római korban itt élők kultúráját, hétköznapjait és ünnepeit kívánta a művészet valóságértelmezésével gazdagítva bemutatni, lehetőséget adva a művészeknek tág asszociációkra. A 2021-es tárlaton a textil és kerámia művek ismét együtt szerepelve reprezentálhatják művészetünk harmonikus sokszínűségét.

Legó kiállítás Tihanyban, december 31-ig

Vasúti közlekedés, űrjelenet, tengerparti nyaralás és a Mikulás birodalma. Ez csak néhány érdekesség, amelyet a tihanyi legókiállításon csodálhatsz meg.

Lego kiállítás Tihanyban
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Balatonfüred 50 – Kiállítás, Balatonfüred, 2022. január 9.-ig

Képes történetek Balatonfüred várossá válásának első évtizedeiből. A kiállítás 2022. január 9-ig látogatható a Vaszary Galériában.

Mese Mítosz História – kiállítás, Balatonfüred, 2022. január 9-ig

A Mese Mítosz História – Archaizálás és mágikus realizmus az 1960-70-es évek magyar művészetében című kiállítás megtekinthető a balatonfüredi Vaszary Galériában 2021. augusztus 21. és 2022. január 9. között. A kiállítás a Kádár-kor magyar művészetének egy eddig kevéssé feltárt és méltányolt szeletét mutatja be.

Frizt Béla kiállítás, Balatonfüred, január 22-ig

A zene és a fényképezés szeretete végigkíséri életét. A digitális fényképezés megjelenését, fejlődését nagy érdeklődéssel kísérte, fejlesztésén sokat munkálkodott. A Balatonfüredi Művészklub és Múzsa Egyesület tagja.

Vízitúrák a Hévíz-patakon, Hévíz, 2022. március 15-ig

A melegen gőzölgő patakon a nyíló tündérrózsák és a felröppenő vízimadarak között evezhetsz a téli túrákon. Szombat, vasárnap várnak a szervezett lapátolások, ezt ki kell próbálnod.

Az élet vize, a pálinka története kiállítás, Keszthely, 2021. március 19-ig

A kiállítás során a múltból, a népi gyógyászat hagyományaiból indulnak, és végigjárhatod, hogyan változott a pálinka szerepe az életünkben. Pálinkakóstolókat, előadásokat, rendezvénysorozatokat is szerveznek.

 

 

Nyitókép: illusztráció/Freepik

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva