Szaniszló Hajnalka | 2022.09.15. 08:00
Asztrológia és villámok – az asztrológus sorskérdésekre válaszol
Asztrológia és villámok – az asztrológus mondja el az összefüggést a viharok és a sorsunk között.

Asztrológia és villámok – minisorozatunk második részében a csillagjóslás kerül előtérbe

Minisorozatunk első részben a viharvadász fotóst kérdeztem a villámok jelentőségéről és arról, hogy mi a véleménye a vihar, a villámok és az asztrológia összefüggéseiről.

Asztrológia és villámok összefüggésében Szücs Ildikó veszprémi asztrológus válaszolt a kérdéseimre.

 

Tihanyba lecsapó villám Fotó: Somogyi Csaba

Tihanyban lecsapó villám
Fotó: Somogyi Csaba/Viharvonal Viharvadász csapat

 

– Vihar, eső, szivárvány. Van összefüggés az égi jelenségek és a sorsunk alakulása között?
– Az asztrológiában mindennek, így az időjárás jelenségeinek is különböző minősége van, amelyet egy-egy csillagjegyhez kapcsolhatunk. A vihar előtti nyomasztó idő a Skorpióhoz tartozik. A viharos idő abszolút Kos: hirtelen fellépő, vad. A villámlás Vízöntő jellegű, és hirtelen változásokat jelezhet. Az eső sokféle lehet: zápor, jégeső, csendes zivatar. Ettől függően változik az asztrológiai minősége. A szivárványban mind a négy elem megjelenik (tűz – a Nap, víz – eső, levegő, és föld), így mind a tizenkét zodiákust hozzá lehet kapcsolni.

 

 

– Sokan félnek a viharoktól és a villámoktól, mások vonzódnak hozzájuk. Mit árul el mindez az adott emberről?
– Az asztrológia analóg rendszerben gondolkodik, a viharok és villámok is szimbólumok. Azt szimbolizálják, amik: vihart, feszültséget, hirtelen változást. Ha valakiben megjelenik a félelem vagy a vonzódás egy időjárási jelenséggel kapcsolatban, az más dolgokkal is összefügghet a a jelenlegi életében. De reflektálhat az aktuális állapotára is. Ha az egyént nézzük, akkor pedig kirajzolódik adott emberre jellemző energiamintázat.

Szupercella Tihany felett Fotó: Somogyi Csaba

Szupercella Tihany felett
Fotó: Somogyi Csaba/Viharvonal Viharvadász csapat

 

– Vannak viharvadász fotósok, akik megszállottan követik, és meg is örökítik a villámokat, szupercellákat és egyéb égi jelenségeket. Kísértik ők a sorsukat?
– Nem így fogalmaznék, hogy a sorsot kísértik, hanem a saját sorsukat élik. És ebben a sorsban szerepet kapnak a rendkívüli, szokatlan, szélsőséges, hirtelen fellépő, olykor veszélyes jelenségek. Ezt számos módon meg lehet élni, valaki mondjuk raliversenyzőnek vagy hegymászónak áll, mások az éjszakai életben vagy az alvilágban élik ki ezt a hajlamot. És van, aki viharvadásznak áll. Mindegyikkel azt éli, ami számára a személyes sorsában megjelenik.

 

Asztrológia és villámok? Somogyi Csaba fotós viharvadászat közben Fotó: Viharvonal Viharvadász csapat

Asztrológia és villámok? Somogyi Csaba fotós viharvadászat közben
Fotó: Viharvonal Viharvadász csapat

 

– A sarkköri délibáb (Novaja Zemlja Effect) nagyon ritka égi jelenség. A délibáb jelentését ismerjük, de mi a jelentősége az asztrológiában?
– Nekem a délibábra egyetlen dolog jut eszembe: illúzió. Egy hamis kép, becsapás, önáltatás, ámítás, csalás és a többi. Egy személyes képletben nagyszerűen kirajzolódik például, hogy valaki hogyan áll az illúziókkal és a csalóka, homályos dolgokkal.

Villámok és asztrológia a viharvadász tudományos szemszögéből a likeBalaton.hu oldalán

Sarkköri délibáb (Zovaja Zemlja Effect)
Fotó: Somogyi Csaba/Viharvonal Viharadász csapat

 

– Gondoltál már arra, hogy a villámoknak, viharoknak és az utánuk megjelenő szivárványnak milyen szimbolikus jelentése van az életünkre nézve? Napjainkban, tekintve a 2022-es világhelyzetet (járvány, háború)?
– Nem kergetek teóriákat. Számomra egyetlen szimbólumot jelentenek ezek a jelenségek: a természet hatalmas, erős és csodálatos. Lehet hasonlóságokat keresni az életünk és aközött, hogy egy erősebb vihar tombolását egy csodálatos szivárvány zárja. De ez a való életben gyakran nem így történik. Nem minden befejezés vidám. A földön megjelenő időjárás leképezi az univerzumban megjelenő energiákat, amelyek hatással vannak az emberre egyénileg és globálisan is. Vannak hatások, amelyek tömegeket érintenek, ilyenek a viharok, az árvizek, a földrengések, a járványok és háborúk.

 

 

Számomra az asztrológia nem teória, hanem egy többezer éves szemléletmód, amely kissé másképp látja az életet és azt, amit a legtöbben befejezésnek tartanak. Körforgás van, így ha a vihar utáni szivárványra gondolok, az talán annak a jele, hogy minden esemény, még a legborzalmasabb is hoz ajándékot magával. A kérdés, hogy meglátjuk-e benne. Ha az égen nincs is szivárvány, bennem attól még lehet.

– A Balatonról sokszor halljuk, hogy a látványa, a víz csobogása, morajlása kisimítja az elmét. A víz egyébként is fontos szimbólum a csillagjóslásban.
– A víz elem az érzelmeket, ösztönöket, intuíciót jelképezi, amely mindig a legmélyebb pontra törekszik, hiszen beszivárog a föld alá is. Hozzá tartozik a lágyság, az érzelmi fogékonyság, a képzelőerő, a másokra hangolódás képessége. De a szétfolyás is, a túlérzékenység, a befolyásolhatóság, a zárkózottság és a belső félelmek is. A visszavonultság és befelé figyelés igénye miatt a víz látványa még azokat is megnyugtathatja, akik nem tudnak vagy nem szeretnek úszni.

Peremfelhős érkező, Balatonfürednél Fotó: Somogyi Csaba

Peremfelhős érkező, Balatonfürednél
Fotó: Somogyi Csaba/Viharvonal Viharvadász csapat

 

– Foglalkoznak az asztrológusok kifejezetten a Balatonnal? Van erre vonatkozóan említésre méltó történet, információ?
– Sokfélék vagyunk, biztosan van olyan, aki asztrológusként kiemelt figyelmet szentel a Balatonnak. De mint minden nagyobb víztömegre, a Hold változékonysága a Balatonra is hat, bár kevésbé figyelhető meg. Az biztos, hogy a telihold tükörképe a tó vizén mindig különleges látvány, akármilyen szemmel nézzük.

– Most eléggé algás a Balaton vize, ezt a szakemberek sokmindennel magyarázzák. A zavaros víznek is van szimbolikája, mi lehet az összefüggés?
– Ez is egy érdekes kérdés, amire mind a vízzel és élővilággal kapcsolatos tudományban, mind az energiákkal foglalkozó tudományban (asztrológia) megvannak a válaszok.

– Melyik csillagjegyek kötődnek leginkább a vízhez, és milyen formában?
– Az algafajták a víz elemű Halak jegyhez tartoznak. Uralkodó bolygója a Neptunusz pedig most ebben a saját jegyében jár. Ez azt jelenti, hogy minden hatása most a legerősebb. Ez a bolygó ugyanúgy hozza a tiszta intuíciót, mint a homályos, zavaros, előre nem látható dolgokat. A már említett illúziót. Elég körbenézni a környezetünkben, mennyi zavaros kapcsolatot látunk, hány olyan életet, ami illúzióra épült és kezd szétfolyni. A Balaton vize előbb-utóbb megtisztul az algától, és az emberek belső világának is tisztulnia kell ahhoz, hogy a külvilágban is tisztaság, tisztánlátás legyen.

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

 

 

 

Nyitókép: Lecsapók Balatonboglárnál
Fotó: Somogyi Csaba/Viharvonal Viharvadász csapat

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva