2019.09.01. 06:00
Bemutatkozik a likeBalaton - Fábos Erika
Összegyűjtöttük nektek a LikeBalaton csapatának legemlékezetesebb pillanatait, és megmutatjuk kinek a cikkeit lájkolhattátok az idei szezonban.

Mi volt a legkedvesebb munkád az idei szezonban?
A rocker-romantika a fonyódi fesztiválról. Este volt és fáradtan néztem ki a fejemből, amikor a közösségi oldalon megláttam egy párost esküvői ruhában a RockBalatonon. Azonnal felhívtam a szervezőt, Posza Robit és akkor beindult egy gépezet, amiben mindenki egyszerre akarta ugyanazt. Kajetán Jácint zseniális képeket készített, az ifjú pár nemcsak boldog volt, de úgy meséltek, mintha mindig ismertek volna, a történetük pedig egy óra múlva már az oldalon pörgött és pillanatok alatt vagy 500 ember like-olta.

Czingel Alexandra és Czingel Norbert kitalálták hogyan tegyék felejthetetlenné az esküvőjüket (Fotó: Kajetán Jácint/kajetanjacintphotography)

Legszerethetőbb hangulat az idei nyáron?
Szikra Gabi volt az Év strandétele verseny tavalyi győztese. Idén a gombóc és a prósza receptjét gyúrta össze, és ezzel a desszerttel indult ugyanezen a versenyen. Megkértem, hogy mutassa meg nekünk hogy készül. Mondta, jó, de menjek reggel hétre, mert utána már túl nagy a káosz. Hűvös volt reggel, pedig a kánikula közepén tartottunk, üres volt minden és csend volt a fenyvesi strandon. Ahogy sétáltam Gabiék felé, láttam, hogy minden üzletben dolgoznak már. Csendben teszik a dolgukat. Nem szól sehonnan zene, vagy rádió – gondolom, mert aki strandon dolgozik, egész nap zajban van – csak szépen takarítottak, cipeltek, kevertek, pucoltak, hogy két órával később jól érezze magát, aki az elsők között érkezik. Ez is a Balaton…

Legnagyobb baki?
Elindultam feltérképezni Koppány vezér a Balaton közelében fennmaradt emlékeit. Olvastam, hogy van egy legenda, ami arról szól, hogy nem négyelték fel és a Nezdén temették el. Megnéztem, hogy Nezde Szólád külterületén található, és gondoltam majd az úgy lesz, hogy kiérek Szóládról és akkor mindjárt a Nezdén találom magam. Otthon mondtam is, hogy két óra múlva jövök… Aztán kiértem Szóládról, és ahogy az egyetlen tábla amivel találkoztam mutatta, elindultam felfelé, majd pár méter után le kellett tennem az autómat, onnan gyalog. Tűző nap, 39 fok és dombnak fel. (Azóta megtudtam, hogy ez Somogy második legmagasabb pontja és csak pár méterrel maradt le az első helyről…)Egy óra múlva még mindig fel, azt hittem sosem érek oda.

A Koppány emlékpark a Nezde-hegyen. Ilyen szép ott fent és onnan a Balaton

Szerencsére jött egy pihenő, gyorsan le is ültem, és ahogy ott pihegtem, hallom, hogy mellettem a bozótosban röfögnek a vaddisznók. Na, gondoltam az jó lesz, rám támad egy anyakoca, itt halok meg egyedül, Koppány szobra meg még mindig sehol. Az is megfordult a fejemben, hogy feladom, mire megjelent négy lihegő ember, akik megkérdezték hogyan tovább? Kiderült, ők engem követtek. Mondtam, azt sem tudom hol vagyok. Ők sem! Elő az okostelefont és egy túrázós blogon beazonosítottuk, nem sok van vissza. Negyed óra kapaszkodó után ott is voltunk. Fent. A csendben. Körben a Balaton. Alattunk a hatalmas, sűrű erdő. Gyönyörű az a vidék. Talán nem alaptalanul mondják, hogy Koppány ott van eltemetve. Szeretném, ha tényleg ott lenne… Félnapos kirándulás lett, megérte, de többet soha nem indulok el így vakon. Aha 🙂

A legkedvesebb helyed a Balatonon?
Az apukám élete egyik álma volt, hogy épít egy hajót a Balatonra. Amikor nyugdíjba ment hozzá is látott és három évet dolgozott azon, hogy Hugón, a vitorláson minden tökéletes legyen. Legkedvesebb helyem a Balatonon ennek a hajónak a fedélzete, főleg azért, mert ott mindig olyanok vannak körülöttem, akiket nagyon szeretek.

Amit legszívesebben eszel a Balatonnál?
Balatonlellén a Kedvesem bisztróban bármikor és bármit. Nagyon megszerettem, ahogy Daku Norbert gondolkodik az ízekről és a főzésről.

Daku Norbert séf és Végh Szidónia cukrász a Kedvesen Bisztróban

A téma amivel legszívesebben foglalkozol?
Jöhet minden, de amennyire megfigyeltem, annál sosem lehet jobbat kitalálni, mint amit hoz az élet.

Mit szeretsz legjobban a Balatonban?
Mindent, de tényleg még azt is amikor dugó van és 15 perc leküzdeni két kilométert, a 400 éves vámháztól a Zala-hídig, mert az is azt jelenti, hogy itt vagyok a Balcsin!!!! Amúgy legeslegjobban októberben szeretem.

A legnagyobb cukiság, amivel találkoztál?
A kis zebmár a Magyar Nemzeti Cirkuszban, Balatonlellén. Levente a cirkusz tarka szamara és Kenya a zebralány szerelméből született egy nagyon édes csacsi-zebra keverék.

Amit legjobban irigyeltél valakitől a LikeBalaton oldalon?
Először is, Szaniszló Hajnitól a Paksi Endre interjút, aztán Krausz Anditól a pilon belsejét és Mihály Szilvitől a tankokat.

Amit legszívesebben megúsztál volna?
Meg is úsztam. Nagyon szorítottam, hogy Krausz Andi ne a Balaton Sound idején menjen szabadságra…

Ahol mindig jól érezted magad?
Fonyód. Posza Robi bármennyire fáradt, Zsiga Csaba hiába beteg, rengeteg energia van bennük. Bármikor találkoztunk, mindig úgy éreztem nekem is jutott az erejükből. Robi tényleg a Fonyódi Nyár motorja volt, hetente vezényelt le a csapatával egy-egy olyan programot, amilyen átlag városokban egész nyáron csak egy van. Hibátlanul. Tényleg elképesztő, amit dolgoztak. Ja és 10 éve kitalálták a télen-nyáron Balatont, azóta van februárban kolbászfesztivál Fonyódon 🙂

#Fotózkodjegésznyáronsztárokkal: Posza Robi a RockBalatonon, itt éppen Gidófalvy Attilával

+1
Ahova bármikor örömmel mész?
Balatonberény Csicsergő-félsziget. Csodahely. Egyszerű és nagyszerű és Balatonberény amúgy is a legnagyobb felfedezés számomra idén a Balatonon. Ez a falu a déli-part végén olyan, mintha a 90-es évek legszebb éveiből maradt volna itt emlékeztetőnek. Ott találkoztam a legtöbb nyugis, érdeklődve beszélgető, segítőkész és kedves emberrel.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva