Szaniszló Hajnalka | 2019.10.27. 14:00
DIVAT 2K19 ősz/tél – Így a Balatonnál is trendi leszel!
Pléd méretű sálak, rusztikusan kötött sapkák, kesztyűk és rétegezett kabátok, neon színek és a csodás királykékek, s még megannyi izgalmas részlet – ezeket mind felfedjük most előttetek. Nagy Dórával, a Budapesti Divatiskola tanárával, stylisttal és divatbloggerel beszélgettünk a 2019 őszi/téli trendekről.

A nyári trendekről itt, az extrém stranddivatról pedig itt írtunk, most azonban azt vesszük szemügyre, hogy miben tudsz a leginkább trendi lenni az őszi, szomorkás vagy épp delejes napsütéses időben vagy a vakító hóesésben és a mínuszokban.. vagy épp akkor, amikor a Balaton jegén korcsolyázol… vagy amikor épp a balatoni adventi vásárok valamelyikében forralt borozol, de mivel most épp Halloween-láz van, érdemes már a tökös-szellemes programokra is beszerezni néhány melegebb és egyben trendi darabot.

SZÍNEK ÉS MINTÁK

Színek tekintetében a 80-as évek trendje hódít majd. Még mindig nagyot mennek a neonszínek a kabátokon, a kiegészítőkön és a ruhákon is. Emellett van még egy hangsúlyos színe az őszi/téli divatnak, ez pedig a királykék, amelyben most ultradivatosak leszünk. Ez a hideg, fagyos szín tökéletesen illeszkedik a télhez. Főként a tél típusoknak álll jól, azaz a fekete vagy sötét hajúaknak, fehér bőrűeknek, de mindenki más is bátran kísérletezhet vele.

Minták terén az Eszterházy, a tyúkláb és a punkosabb skótkocka lesz a divat (illetve már most is az). A tyúklábminta főként az elegánsabb öltözeteken mutat jól, de nagyon izgalmas kombináció lehet például egy bomberdzsekin, ha rétegezve, egy bőrdzseki felett viselünk: igazán különleges hatást kelthetünk vele.

KABÁTOK ÉS DZSEKIK

A tweed anyagból készült kabátok tarolnak idén a hidegebb évszakokban. Lehet őket vagányabb pulcsikkal, nadrágokkal kombinálni, illetve bőrdzseki felett viselni, úgy igazán különleges hatást keltenek.

– Nagyon kedvelt mostanában az úgynevezett munkaruházati vonal, amellyel azonban érdemes óvatosan bánni, mert egy rosszul eltalált kombinációval elronthatjuk a szettünket, ha azonban valaki jól válogatja össze a darabokat, nagyon stílusos összeállítást lehet kreálni vele – tette hozzá Nagy Dóra. – A dizájn világát képviseli, amelynek finomabb formája lehet és még egészen viselhető, a zsebes kabát, amelyet egy szélesebb derékövvel kombinálva máris nőiesebb hatást kelthetünk – folytatta a stylist.

A kabátokon, dzsekiken erősen hódítanak a metalosabb, fémesebb színek, amelyek a hűvösebb évszakokban különösen szépen mutatnak, pláne a hideg, fagyos, téli időszakban, amikor még a nap is borzongatóan csillogóan süti a Balaton vizét vagy épp jegét. A parton tökéletesen csillan a metal és a fémes árnyalat, ne félj hát viselni egy kellemes séta vagy parti napfürdő közben sem! Böngéssz itt a balatoni programok között.

Hiányzik a Balaton-parti ücsörgés? A napsütés? A vízcsobogás? Hoztunk egy kicsit belőle <3

Hiányzik a Balaton-parti ücsörgés? A napsütés? A vízcsobogás? Hoztunk egy kicsit belőle <3

Közzétette: LikeBalaton – 2019. október 7., hétfő

 

View this post on Instagram

MANTRA du MOI(S ): On voit la vie en plus shiny !

A post shared by Promod (@promod) on

– Különleges hatást kelt idén ősszel/télen, ha némi csipkét kombinálunk pufi kabátokkal. Például egy fekete pufidzseki fekete csipke díszítéssel, rendkívül izgalmas kombináció és extrém, ugyanakkor elegáns, de akár a hétköznapokon is viselhető felsőruházat lehet – vallja a divatblogger.

SAPKÁK ÉS SÁLAK

Sapkákból idén a kissé rusztikusabbra kötött, mintás darabok dominálnak, míg a sálak terén továbbra is tartják magukat pléd nagyságúak. Az ilyen típusú sálak nagyon praktikusak, mert többféleképpen lehet őket viselni: hagyományosan a nyakunkba tekerhetjük őket, de akár poncsószerűen magunk köré is tekerhetjük, például egy bőrdzseki felett, igazán vagány viseletet kreálhatunk magunknak.

CIPŐK ÉS BAKANCSOK

Ősszel főleg a bokacsizmák hódítanak, azokból is a motoros, szegecses fazonok. A bakancsokból idén ősszel nagyon izgalmas választás lehet a térdig érő, fűzős fazon is. Egy csinosabb pulcsival és kabáttal akár randira is mehetsz benne vagy épp romantikus sétát tehetsz a kedveseddel a parti sétányon.

View this post on Instagram

Step through the season in our favorite style ⭐️

A post shared by Stradivarius (@stradivarius) on

Bokacsizmából a chelsea fazonú fut most nagyon, amellyel még ősszel is szuperül feltűnően kopoghatunk végig a parti sétányon egy kellemes délutáni séta keretében vagy járhatjuk végig a városnéző sétát Veszprémben vagy akár Balatonfüreden is.

Nyitókép: Pixabay
Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva