Szaniszló Hajnalka | 2019.06.27. 06:00
Fülledt erotika a Balatonnál
Ha van valami, ami úgy vonzza az embereket, mint az a bizonyos mágnes, akkor az nem más, az erotika és a szex. A Balaton térségére koncentrálva közelítettünk a témához.

Alapvetően semmi probléma nincs mindezzel és az egyik legtermészetesebb emberi dolog, hogy kíváncsiak vagyunk a meztelen testekre, az ehhez kapcsolódó filmekre, a nudista strandok működésére vagy az éjszakai élet „fülledtebb” oldalára is. Gondoljunk csak bele, hogy már az óvodás korú gyerekek is kíváncsiak egymásra. Kamaszkorban mindez felerősödik és felnőttként, amikor már senki nem tiltja, természetesen még több ilyen témájú tartalmat fogyasztunk / fogyasztanak az emberek. Nincs ez másképpen a Balatonnál sem. Ősi ösztön vezérel bennünket és a legizgalmasabb, amikor ezt valaki nem is titkolja.

(Fotó: Shutterstock)

Nézzük például a halak szaporulatát. Na, ők aztán nem fogják vissza magukat sem a nyilvánosságot, sem a körítést illetően!

Itt mutatjuk, miről is van szó! Amúgy állítólag a klímaváltozás miatt egyre több a nőstény hal a Balatonban, tudtad?

Vegyük azonban egy fokkal komolyabban a témát, akármennyi is a halak testéhez hasonlóan sikamlós is a balatoni erotika világa.

Például találtunk egy hölgyet, aki teljes természetességgel tette közszemlére bájait a Balaton partján, vélhetően a férfiak örömére és a nők féltékeny felháborodása mellett.

Meztelen nő a Balatonnál / Fotó: Fortepan

Vannak ám meztelen szobrok is a Balatonnál! A testiség iránti vonzalom a művészekhez is nagyon közel áll. Itt van például egy, A gyík címet viselő szobor, amely a korábban Nagyszálló, ma Anna Grand Hotel kertjében áll.

Ugye, hogy kérdés, hogy miért menekül egy nő meztelenül egy gyík elől?

A gyík. Balatonfüred, Gyógy tér, Nagyszálló (ma Anna Grand Hotel), Kisfaludy Strobl Zsigmond alkotása

Amúgy emlékeztek még a tragikus hirtelenséggel és körülmények között elhunyt balaton-parti szépségkirálynőre, akiről egy, azóta is titokban tartott (legalábbis megvolt az erre vonatkozó igyekezet) meztelen szobor készült?

A megdöbbentő esetről itt írtunk!

A képzőművész, Eperjesi Ágnes mindig azt érezte, hogy fel kell öltöztetnie a kiszolgáltatott testet © Makrai Péter

Egyáltalán nem meglepő, hogy már a XIX. századból is találunk írásos bizonyítékokat arra vonatkozóan, hogy a Balatonnál mindig is jelen volt az erotika és a testiség naturista megjelenítése. Ilyen például a balatonfüredi Slachta Etelka naplója, amelyet az első magyarországi női erotikus naplónak tartanak. Etelka afféle „alfanőstényként” minden férfi rajongását kivívta, majd anélkül, hogy az uraknak bármit engedett volna, hárította további közeledésüket. Igazi femme fatale volt a maga korában!

Erről részletesebben is olvashatsz, ide kattintva.

Slachta Etelka

Egyébként arról, hogy Füred a kéjnők egyik paradicsoma volt a maga korában, korábban is szó volt már nálunk. Kovács Emőkével beszélgettünk a legújabb könyve kapcsán és mesélt nekünk a Balaton sikamlósabb oldaláról.

Az emberek nem változnak, ez a téma letagadhatatlanul mindenkit vonz, akit pedig nem… Felteszünk egy költői kérdést: van olyan?

Ha még tovább kényeztetnéd a szemeidet, megteheted Keszthelyen, ahol egy teljes panoptikum épült az erotika titokzatos hívószava köré. Életnagyságú viaszfigurák és középkori metszetek, domborművek tárják elénk a meztelen valóságot.
– Itt a reneszánsz erotikus irodalmat szolgáló könyvillusztrációk felhasználásával magyar képzőművészeti főiskolások készítette pajzán pózokban elhelyezkedő viaszfigurákat is megtekinthetsz. A XVIII. századi irodalmat illusztráló metszetek most három dimenziós térben hökkentik meg a látogatót élethűségükkel. – írja a veol.hu is egy korábbi anyagában.

Fotó: Mihály Szilvia

Lehet ezt még fokozni? Igen, ha a meztelenkedés lehetőségével a vízparton él valaki, akkor még izgalmasabb a dolog. Így például a balatoni nudista strandokon is hódolhatunk a természetes megjelenés iránti szenvedélyünknek. Tudtad, hogy a magyarok ötöde járt már ilyen helyen? Ugye-ugye, az a bizonyos magyar virtus?
Azért az elég vicces, amit az egyik balatoni naturista strand nyitásakor pletykáltak a faluban: – Berény ősi tisztességét veszélyeztetik a naturisták, akik „pucéran járnak-kelnek majd a faluban” – írta 1987-ben a Somogy Néplap.

Játék a naturista strandon / Fotó: Somogyi Hírlap

Nálunk megtalálod az összes nudista strandot, ami a Balatonnál üzemel. Ha ehhez van kedved. Azt is megtudhatod, hogy pszichológiai és egészségügyi, higiéniai szempontból mit kell tudni a naturista strandokról.

S ha már erotika és meztelenség, nem lehet elvitatni, hogy bizony mindez a legtöbb esetben a szerelemmel is összekapcsolódik. Itt olvashatsz egy érdekes cikket a balatoni szerelmek témájában.

Móra Ferenc és Kalmár Ilona
Fotó: anyanyelvapolo.hu

Itt pedig a balatoni esküvői helyszínekről, ha már beteljesedett a szerelem és a mindennapok legális részévé vált az erotika.

Ne legyünk azonban naivak, erotika és szex kiállítás, esküvő és retró fotók nélkül is bőven van a Balatonnál. Gondoljunk csak arra, hogy a fesztiválokon mennyi szerelem születik évről évre!
Hamarosan jövünk egy olyan összeállítással is, ami a fesztiválszerelmek témáját járja körbe. Addig is böngésszétek nálunk, hogy mely fesztiválokon találhat rátok a szerelem (is). Katt! & hát tudjátok: ami a fesztiválon történik, (sokszor) ott is marad!

Ha azonban picit intimebb környezetben képzeled el a meztelenséget, akkor javasoljuk, hogy ismerkedj meg a szaunaszeánszok világával, ahol mi sem természetesebb a fülledt levegőnél és a sokszor meztelen testeknél – persze, csak a szabályok betartása mellett! Külön programok is épülnek már erre és a szaunamesterek is külön képzésen vesznek részt, hogy hogyan kell helyesen lobogtatni a szaunatörölközőt. Nade, kéreeem!

Fotó: Hotel Zenit

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva