Szaniszló Hajnalka | 2022.10.22. 08:00
Gyerekkori sztárfotók a Balatonról 2. rész – felismered őket?
A sztárok fiatalkorukban gyakran nyaraltak a Balatonnál. Megmutatjuk a gyerekkori sztárfotók-sorozatunk második részét.

Gyerekkori sztárfotók, amelyek egyúttal játékos olvasgatásra is hívnak. Vajon melyik hazai sztárok láthatóak az alábbi képeken?

 

Elesett a diszkódíva a siófoki színpadon a csúszós idő miatt

– Szakadt az eső, és akkor még nem voltak fedett szabadtéri színpadok. Nagyon csúszós volt a deszka és többször is elestem, de nem lett komolyabb bajom – emlékezett vissza a szőke sztár, akinek Zamárdiban van egy kis háza és imád a kutyájával a Balatonnál sétálni. Ki ő?

Csepregi Éva a Balaton partján Fotó: Csepregi Éva családi

 

A Ferencváros labdarúgója a Balatonnál tanult meg wakeboard-ozni

– Van nyaralónk Siófokon, és rendszeresen jártunk/járunk is a tóhoz. Wakeboard-ozni is ott tanultam meg. Tavaly már a kisfiammal mentünk a Balatonhoz. Hajókáztunk, és picit kipróbálta a vizet is: azt, hogy milyen jó milyen érzés a Balatonban lenni. Nagyon élvezte, és idén biztosan mégjobban fogja érteni és élvezni azt a közeget – mondta interjúnkban a Ferencváros és a magyar válogatott labdarúgója.

Mivel az édesapja a motorozás világában mozog otthonosan, a futballista számára természetes volt ez a közeg gyerekkorában. Ez látható a lenti képen is.

 

Rendőrként teljesített szolgálatot fiatalkorában a Balatonnál ez a sztár

– Bujtor Pistával forgatni a Balatonon mindig jutalom volt számomra, és nem munka. Jószívű ember volt, mindenki nagyon szerette. Korrekt és lojális volt mindenkihez. Sokan odamentek hozzá, és ő mindenkihez kedves volt. Sokat segített a vízimentőknek, akiket egyébként támogatott is. Gór-Nagy Mária Színitanodájába jártam, és Bujtor már akkor is sokat forgatott Marival. Így választották ki a tanodás lányok közül a rendőrcsajokat a Zsaruvér és Csigavér filmekhez – mondta interjúnkban a a sokoldalú sztár.

 

 

Gyerekkorában kapált és növényeket termeszett a családjával a Balatonnál

Az egészséges életmód, a természet szeretete és a földművelés is nagyon fontos a családom számára. Gyerekkoromban minden napot azzal kezdtem, hogy mentem ki a földekre, és az első nyári napon szénné égtem, majd ez volt egészen szeptemberig. Korán keltem, csapágyasra kapáltam magam, szőlőt metszettem. Akkor nyilván nem örültem annyira ennek a munkának, mert ez idő alatt a haverjaim a városban bandáztak, hülyéskedtek… Most apukámék dolgoznak ott, az utóbbi időben nem nagyon van rá időm – mondta beszélgetésünkben a népszerű énekes.

Az alábbi képen a népszerű énekes balatoni házuk udvarán játszik, miközben a nagypapája az énekes öccsét tologatja babakocsiban. A népszerű énekes tetsvérpár veszprémi gyökerekkel rendelkezik.

 

Több mint hetven évig tartott a legendás énekes életében a balatoni szezon

– A fiatalkori balatoni emlékeket és életérzést nem lehet visszaadni. Már a vonaton elkezdődött az élmény, amikor elindultunk. 10-20 forinttal a zsebünkben, amit be kellett osztani egy hétre. Vadkempingeztünk, autóstoppoltunk, igazi jó magyar kajákat ettünk, a nagyszülők nyaralóiban buliztunk, éjszakai vitorlázásra mentünk és gitároztunk a vízen. Amit régi filmekben látok a Balatonról – például Bujtor Pisti filmjeiben – , az igazi nosztalgiával tölt el és újra átélem a fiatalkoromat, amit a tónál töltöttem – emlékezett exkluzív interjúnkban a tavaly elhunyt, legendás énekes. Ki ő?

 

Fotó: Kóbor János családi archívum

 

Gyerekkori sztárfotók a Balatonnál című sorozatunk hamarosan jelentkezik a követkető résszel. Addig is olvass további sztáros összeállításokat.

 

 

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

 

 

 

 

Nyitókép: Vastag Csaba családi

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva