Szaniszló Hajnalka | 2019.08.06. 07:00
Ismét irtják a szúnyogokat, nem panaszkodhatunk
Sok van belőlük, de rendszeresen irtják is a szúnyogokat a Balatonnál, nem panaszkodhatunk arra, hogy nem kezelik a problémát.

A héten a Balatonnál és a Tisza-tónál is folyatódik a szúnyogirtás – mondta el az országos program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő-helyettese.

Dóka Imre közölte: – Ezen kívül a csornai régióban, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megyében teljes körű, földi és légi kémiai beavatkozásokat terveznek, míg Baranya, Somogy és Vas megyében, Mohács térségében, valamint a fővárosban részleges gyérítések lesznek.

Így védekezhetsz többek között a szúnyogok ellen is – a nyaralódban, vegyszermentesen.

A következő napokban több Duna menti területen biológiai lárvagyérítést végeznek az esők miatt vízzel megtelt tenyészőhelyeken.

Tudod, hogy mennyibe kerül a szúnyogirtás a Balatonnál? Ide kattintva megmutatjuk a számokat.

Az esős idő miatt a következő napokban ismét több térségben válik szükségessé az intenzívebb szúnyogirtás. A csapadék hatására ugyanis a környezetben számos, a szúnyoglárvák kifejlődésére alkalmas vízfelület jön létre, ilyenek a madáritatók, locsolóvízgyűjtők, de például a virágcserepek és szabadtéri gyermekjátékok is.

Fontos, hogy az ezekben összegyűlt vizet kiöntsük, a tároló edényeket pedig lefedjük, mert így jelentős mértékben tudjuk csökkenteni a szúnyogok számát – hívta fel a figyelmet a szóvivő-helyettes.

Itt a legcsípősebb balatoni szúnyogokról olvashatsz.

A katasztrófavédelem honlapján nyomon követhető, hogy hol és mikor kerül sor szúnyogirtásra.

Itt megnézheted, hogy végzik az irtást a Balatonnál.

Ide kattintva pedig minden, a szúnyogokkal kapcsolatos cikkünket eléred.

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva