likeBalaton.hu | 2022.04.14. 14:00
Itt veheted meg a legfinomabb balatoni termékeket a húsvéti asztalra
A legtöbb balatoni piac a húsvéti hosszú hétvégén is várja a vásárlókat, hogy beszerezhessétek a legfinomabb helyi sonkát, tojást és zöldségeket az ünnepi asztalra.

Zamárdi

2021 őszén nyitott Siófokon a Krúdy Gasztropiac, melyet a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium és a Somogyi Helyi Termék Egyesület közösen hozott létre. Különleges szörpök, zöldségkrémek, mangalicából készült kolbász, sonka, szalonna várta a vásárlókat, de levendulás birsalmasajtot és extra csípős chili szószt, szárított vargányát, hidegen sajtolt tökmagolajat, mézet, homoktövis termékeket és kézműves sajtokat is kínáltak. Májustól a Krúdy Gasztropiac árusai átköltöznek Zamárdiba, a Patkó Büféhez, ahol ahol vasárnaponként 7-től 12 óráig válogathatunk a finomságok közt.

Kézműves sajtok a zamárdi Patkó Piacon Fotó: Facebook/Somogyi Helyi Termék Egyesület

Balatonszárszó

Primőrök, szörpök, lekvárok, savanyúságok, húskészítmények és biotermékek is megtalálhatók a hangulatos a balatonszárszói Helyi Termelői Piacon, ahol környékbeli gazdák árulják portékáikat szezonon kívül szombatonként, szezonban minden nap 8-12 óráig.

Új, fedett helyen árulnak a balatonszárszói Helyi Termék Piacon
Fotó: Krausz Andrea

Fonyód

A Fonyódi Piacon népművészeti, iparművészeti termékek, használati, és dísztárgyak mellett nagy választékban kaphatók, zöldségek, gyümölcsök, száraz virágok, méz, antikvár és használt könyv, festmény, egyéb régiségek. Június első vásári napjától augusztus utolsó vásári napjáig 5-től 16 óráig, szerdán és szombaton tart nyitva, szezonon kívül, vagyis szeptember első vásári napjától május utolsó vásári napjáig 6-tól 14 óráig ugyancsak szerdán és szombaton várja a vásárlókat a Fonyódi Piac.

Használati tárgyak és régiségek is vannak a Fonyódi Piacon
Fotó: Mészáros Annarózsa

Balatonfenyves

A Két kakas gasztro és kézművespiac Imremajorban, a Hunyadi-udvarban található. Megközelítheted autóval, bringával, gyalog vagy épp a kisvasúttal. Vasárnaponkét reggel 8-tól délután 3 óráig, a nyári szezonban vasárnap mellett csütörtökön is 8 és 15 óra között várja a látogatókat és helyi, kézműves termékre vágyókat a piac. Itt olvashatsz egy igazán izgalmas beszámolót, milyen is egy igazi piacnap a Majorkában.

A kapun belépve burjánzó élet vár
Fotó: Mészáros Annarózsa

Hévíz

A hévízi felújított termelői piacon tematikus napokkal is népszerűsítik a helyi szezonális termékeket. Kedden és szombaton délelőtt, csütörtökön délután várják a vásárlókat. A környékbeli zöldségek, gyümölcsök mellett kóstold meg a helyi sajtokat, húsokat, szalámikat, kenyereket és süteményeket is, és válogass a hévízi ajándéktárgyak között. Ha imádod a régiségeket, akkor is itt a helyed, az élelmiszerek mellett számos antik kincsre is bukkanhatsz.

Egy kis ízelítő a termelői piac kínálatából. Most kiderül, mi hol terem, hogyan készül
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Keszthely

Szerdán és szombaton délelőtt a Városi Piacon a helyi termelők friss portékái mellett kenyeret, lekvárokat, füstöl húsokat és kézműves termékeket is vásárolhatsz. Évtizedek óta a piac ikonikus szereplője a mézes puszedlit és mézes kalácsot árusító Fehér család. Ha mézet szeretnél, több helyi termelő különleges finomságai közül válogathatsz.

Az ellenállhatatlan mézespuszedli
Fotó: Mészáros Annarózsa

Gyenesdiás

A Gyenesdiási Piacon nemcsak alapanyagokat vásárolhatsz, az itt működő büfékben lángost, sült halat, hamburgert is vehetsz. A piac egyben rendezvényközpont is, számos fesztivál helyszíne. A piac a Balatoni bringakörút mellett található, közel van a strandhoz, az árusoknál a friss gyümölcsöket, zöldségeket, kenyeret, sajtot, szalámit akár útravalónak is gyorsan beszerezheted. A fő piacnap a szombat, tavasszal vasárnap is nyitva vannak, júniustól viszont a hét bármelyik napján érdemes benézned.

Fotó: Keszey Ágnes

Káptalantóti

Ez az a piac, ahol minden van, ami helyben megterem vagy megteremtődik. Lehet itt zöldséget, gyümölcsöt venni, vagy belőlük készült finomságokat: krémeket, lekvárokat, savanyúságokat, de akár sajtokat, pék-és húsárut is. A szomjasaknak vannak szörpök, környékbeli borok, a szépre vágyóknak kézműves termékek, antik és retro régiségeket.

Káptalantóti, piac, ősz

Fotó: Mihály Szilvia

Ide érkezni nem csupán vásárlás, hanem akár egy fél napos program is lehet. A Liliomkert piac vasárnap kora reggeltől kora délutánig tart nyitva.

Tihany

Akár a túlsó partól is érdemes lehet átruccanni a tihanyi piacra szombatonként: közvetlenül a kompkikötő mellett helyezkedik el a Tihanyi Piac Placc. Itt is kínálnak terményeket és belőlük készült termékeket, vannak kézműves remekek és régiségek is.

Fotó: A piac Facebook oldala

Reggeltől kora délutánig várnak az árusok és a piac vendéglátóhelyei.

Nyitókép: pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva