Koszorus Rita/Sonline.hu | 2021.03.29. 08:00
Ki fogadná be a Balaton Soundot?
Ahogy megírtuk, a Balaton Sound az idén elmarad, s jövőre rendezik meg utoljára Zamárdiban. Felmerül a kérdés, vajon befogadná-e a rendezvényt másik Balaton-parti város annak tudatában, amennyit ez idő alatt a Zamárdiban élők már megtapasztaltak róla.

Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere azt mondta: már a választási kampányban is téma volt a fesztiválok kivezetése a városból. S most egyetértés született a képviselő-testületben erről, ugyanis a település „elfáradt” a rengeteg embert a településre vonzó rendezvényben, fogalmazott.

 

Tízezrek buliztak a Balaton Sound-on
Fotó: Balaton Sound – hivatalos

 

Annak ellenére döntöttek így, hogy a Sound minden évben tízezreket mozgatott meg, ezzel jelentős bevételt hozott Zamárdinak. Természetesen vannak még potenciális helyszínek a déli parton, ezért megkérdeztük a településvezetőket, befogadnák-e az „árván maradt” fesztivált. Az általunk megkérdezett polgármesterek többsége nem zárkózna el a tárgyalástól.

Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere ezt azzal indokolta, hogy a városnak már évtizedes tapasztalata van nagy rendezvények lebonyolításában.

– Az augusztus 20-i rendezvényünk is mindig több tízezres.

Boglárnak nem idegenek az ilyen fesztiválok, harminc év tapasztalatunk van benne – mondta a polgármester, majd hozzátette: tárgyalni hajlandó volna, de a part menti milliárdos fejlesztések miatt nagyon meg kellene gondolni, hogy egy ekkora fesztivált beengednek-e a területre.

– Pontosan ezek miatt idén fizetős lesz az augusztus 20-i Boglári Szüreti Fesztivál is – mondta a városvezető. – A területet átépítettük, ráadásul szeretnénk emelni a színvonalon, ehhez pedig új bevételi források kellenek.

A Balaton Sound nagyon jó bevételi lehetőség, ezért Németh Kornélné, balatonszemesi polgármester is elgondolkodna a lehetőségen. – Hely van nálunk – mondta kérdésünkre. – De biztosan nem hoznék meg egy ilyen döntés a szemesiek megkérdezése nélkül.

Siófok városvezetése sem zárkózna el a tárgyalásoktól, megkeresésünkre Lengyel Róbert polgármester azt válaszolta: nem kereste meg a fesztiválszervező cég, ám ha ez megtörténne, tárgyalna a testülettel és az alapján döntenének.

Fonyódnak és Balatonlellének biztosan nem kell már a Balaton Sound

Fonyódon már vannak – vagyis lennének – jól prosperáló fesztiválok, elég ha a Kolbászfesztiválra, a RockBalatonra, a RetroBalatonra gondolunk. Ezért nem fogadná a városvezetés tárt karokkal a Balaton Soundot. – Már volt nálunk két hasonló nagyságrendű rendezvény korábban, nem szeretnénk újabbat.

Fonyód egy gyerekcentrikus, nyugodt kisváros, szeretnénk, ha ez így is maradna,

mondta Hidvégi József.

Fonyód marad a nyugalom szigete
Fotó: Krausz Andrea

 

Hasonló véleményt képvisel Kenéz István, balatonlellei polgármester. – Úgy vélem, több kárt okozna, mint hasznot – fogalmazott. – Utána balkáni állapotok uralkodnak a településen, és a közvetlen közelben élők abban a pár napban menekülnének Lelléről. Hozzátette: Lellén nincs is akkora vízparti terület, ahol helyet lehetne biztosítani egy ekkora rendezvénynek.

Takács Károly, Balatonvilágos polgármestere kérdésünkre elmondta: nincsenek ellene a fesztiválnak, de szerinte csak megfelelő biztonsági intézkedésekkel és létszámkorlátozásokkal lehetne megtartani az eseményt, bár ehhez a Club Aliga üzemeltetőivel is egyeztetni kellene, hiszen ott van akkora terület, ahol le lehetne bonyolítani a Soundot.

A nyári fesztiválok előkészületeiről itt olvashatsz!

Forrás: sonline.hu

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva