2018.09.22. 14:47
Kihagyhatatlan kulturális kínálat - hétvégére
Szerintünk nem kell úgy megijedni egy kis esőtől, ami lehet, hogy nem is lesz. Ha mégis, készüljenek esernyővel és olvassák el kulturális hétvégi ajánlónkat, néhány kihagyhatatlan balatoni programról.

Ha az északi partra indulunk Balatonfüred lehet az egyik legjobb célpont. A hétvégén tartják a város legnagyobb őszi rendezvényét a Romantikus Reformkor fesztivált. Ilyenkor a sétányon az 1800-as évek polgársága vonul, ami önmagában is elég jó látvány, de lesz Csík Zenekar koncert, a kicsik pedig a Bárókerti Bábszínház műsorát is megnézhetik. Ha rossz idő lenne és szakadna az eső, ott vannak a Vaszary Galéria izgalmas kiállításai. A divattervező Zoób Katti, és a XIX-XX század fordulójának grafikus iparművésze Lesznai Anna találkozásáról, vagy a hat kortárs olasz művész alkotásai a Széchenyi teremben, Ha még nem látták a Jókai emlékházat, vagy a Vitorlázeum vitorlástörténeti kiállítását, akkor a rossz idő remek alaklom ezek pótlására.

Akit rabul ejt a régmúlt idők hangulata, az vasárnap Keszthelyen talál majd remek esti programot. A Festetics-kastély főúri pompájában lehet gyönyörködni és még operaáriák is felcsendülnek. >Ha előbb érkeznénk, érdekes lehet Vallon B. Marcelle szombaton nyíló életmű- kiállítása a Balatoni Múzeumban.

Ha 15 kilométert eltávolodunk a parttól, akkor vasárnap a Veszprémi állatkert és a Veszprémi Petőfi Színház formabontó kezdeményezésén vehetünk részt: azaz az állatkerti sétán találkozhatunk a színház társulatával. Ha benti programot keresünk, akkor ne hagyjuk ki Veszeli Lajos festőművész szeptember végéig látható kiállítását, és ha még futja az energiából ugyancsak a Laczkó Dezső Múzeumban a Vajkai Világa emlékkiállítást is érdemes megnézni.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva