Szaniszló Hajnalka | 2022.12.12. 14:00
Kvíz: Balatoni bejgli, halászlé és szaloncukor a karácsonyi asztalra
Kvízünk ezen a héten a karácsony közeledtével az ünnepi asztalra illő balatoni finomságokat és lelőhelyüket mutatja meg.

Ezen a balatoni karácsonyi finomságok témájában tesztelheted ismereteidet. Hajrá!

 

1/5

Fűszeres, pekándiós-karamellizált almás bejgli, melyben különböző fűszerek, a szerecsendió, a gyömbér, a szegfűbors és a fahéj adja meg a töltelék pikantériáját. Ez Az Év Ínyenc Bejglije-díj aranyérmese. Melyik balatoni település cukrászdája készítette?

Fotó: illusztráció/Shutterstock
2/5

Badacsonyban már nagyüzemben gyártják a balatoni bejglit. A La Tène konyhájában tükrös, csodálatos, nem repedezett és mennyei a mákos bejgli. Mennyi bejglit sütnek meg egy óra alatt hárman?

Fotó: Mészáros Annarózsa
3/5

A keszthelyi Halászcsárdában 1934 óta a halászlé az étlap főszereplője. Pontycsont az alapja. A hal mely részeiből készítik pontosan?

Fotó: Mészáros Annarózsa
4/5

Kézműves kategóriában aranyérmes idén a keszthelyi Az Év Szaloncukra-versenyen. Milyen ízű a Sütibolt díjnyertes édessége?

Fotó: illusztráció/Shutterstock
5/5

Az igazán vékony balatoni palacsinta titka. A tippre kattintva te is megismerheted, de otthon is megsütheted. Mi az, ami a hagyományossal ellentétben hiányzik a balatoni strandbüfés édességből?

Fotó: Fábos Erika
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

 

 

 

 

 


Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva