likeBalaton.hu | 2022.08.22. 12:00
Kvíz: Kánikula a Balatonnál régen és most
A kánikula a Balatonnál témájában tesztelheted ismereteidet a Balatonról.

A Kánikula a Balatonnál régen és most a témája heti játékos fejtörőnknek, hajrá!

1/5

Milyen esetben érdemes fokozottan figyelni a sóveszteség pótlására a kánikulában?

Fotó: Mészáros Annarózsa
2/5

Nemcsak az emberek, hanem az állatvilág számára is kihívást jelent a nyári forróság. Hogyan hűtik magukat a veszprémi állatkertben a szélesszájú orrszarvúk?

Fotó: Veszprémi Állatkert/Kovács Bálint
3/5

Az algák szaporodásra a Balatonban hatással van a kánikula is. De van valami, ami még a hőségnél is jobban fokozza a szaporodásukat. Mi ez?

Fotó: MTI/Varga György
4/5

101 éves melegrekord dőlt meg Magyarországon a legutóbbi szilveszter napján. Az ország több részén is extra magas hőmérsékletet mértek. A Balatonnál azonban kivételt képezett ez alól. Miért?

Fotó: Krausz Andrea
5/5

A Balatonnál 70 ezer köbméter naponta a kitermelt és felhasznált víz mennyisége. Mennyire növekszik ez a felhasználási mennyiség?

Fotó: Krausz Andrea
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

Tervezd meg az utazást!
:

  

 

 

Nyitókép: Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva