likeBalaton.hu | 2022.01.11. 10:00
Kvíz: Mit lehet csinálni télen a Balatonnál? – tippek, ötletek
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról. Vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod. Sok sikert!

Kvízből soha nem elég? Itt még többet találsz.

1/5

Egészen március közepéig vízitúrázhatunk a Hévíz-patakon, amelynek vize télen is melegnek mondható. Hány fokos körülbelül a víz ilyenkor?

Fotó: Hévízbivaly hivatalos/Sallai Gábor
2/5

Ez a település nem alszik téli álmot: a hideg színekbe burkolózó Balaton partja, a hattyúk, a kastély parkja mind sétára, friss levegővel való töltekezésre csábít. A Festetics-kastélyban pedig akár egy napot is eltölthetsz, annyi a látnivaló. Hol járunk? A tippre kattintva mutatjuk a programokat is.

Fotó: Mészáros Annarózsa
3/5

A zalaszántói Béke sztúpától csodálatos kilátás nyílik a Balatonra és a környező hegyekre, s maga az épület is tekintélyt parancsoló méretekkel rendelkezik. Milyen magas és milyen széles?

Fotó: Mihály Szilvia
4/5

Afrika szavannáin élnek ezek a disznók, amelyekből egyre kevesebb példány van. A Veszprémi Állatkertben őket is megnézheted. Nevüket a fülük formájáról kapták. Mi a pontos elnevezése ezeknek az állatoknak?

Fotó: Molnár Sándor/Napló
5/5

A 438 méter magas badacsonyi kilátóhoz vezető, Bujdosók lépcsője mentén hatalmas bazalttornyok, törmeléklejtők láthatók, illetve több pihenőállomás is van, amelyeket a kuruc kor kiemelkedő személyiségeiről neveztek el. A hegytető egy nagy kereszt is látható. Miért különleges?

Fotó: olvasói/Papp Renáta
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

 

Nyitókép: illusztráció/Freepik

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva