Szaniszló Hajnalka | 2019.05.26. 14:00
Balatoni nyaralás: szakértő vs - likeBalaton.hu nézőpont
Gondoltátok volna, hogy átlagosan 2500 forintot költünk el a strandbüfékben per fő? A napi költőpénz pedig átlagosan 10.000 Ft körül mozog egy átlag magyar nyaralónál. Siófok, Füred és Hévíz a legkedveltebb uticél, a legjobb strandja Almádinak és Zamárdinak van. Kutatási eredményekért kattints!

A magyarok zöme belföldi nyaralást tervez idén, ötből négyen legalább egy alkalommal a Balatonon üdülnek majd a Szallas.hu friss felmérése szerint. A foglalások átlagértéke 110 ezer forint, átlagosan 3,7 főre és 4 éjszakára szólnak. Minden negyedik foglalást SZÉP-kártyával rendezik majd a vendégek, ilyen esetben átlagosan 134 ezer forintot fizetnek a szálláshelyért.

A közelmúltban a likeBalaton.hu is készített egy felmérést, amelyben a fapados és a luxusnyaralás is terítékre került, kattints a cikkért!

A fapados nyaraláshoz kapcsolódik az az információ, amely szintén a Szallashu felméréséből derült ki: a magyaroknál még mindig nagy sláger a hűtőtáska, amelynek eleme a szendvics és az itóka is. Így spórol a magyar.

A felmérés szerint 2500 forintért vásárolunk a strandok büféjében, per kopf; belépőkre, programokra pedig maximum 5-10 ezer forint költőpénzzel kalkulálnak.

Mi is hasonló eredményekre jutottunk a felmérésünk során. Legyen szó játékmúzeumról vagy családi fesztiválról, nálunk több tucat program között lehet böngészni, ezen a linken.

Bőven vannak közöttük ingyenesek is. Így például ez is: Balaton Fesztivál, azaz az ingyenes családi gasztrofesztivál Balatonkenesén.

LikeBalaton TIPP!

Összességében tehát rendezvények belépőire nem feltétlenül kell költeni, mert – főleg a szezon ideje alatt – a Balaton tele van ingyenes programokkal.

Amellett, hogy az előszóban már felsorolt helyek a legnépszerűbbek – a top tízben egyébként még Keszthely, Balatonföldvár, Fonyód és Balatonalmádi – is szerepel részletezte a szakértő.

A turisztikai látványosságok közül a Festetics-kastély, a szigligeti vár és a Balatoni Hajózás Zrt. – Siófok kedvezménykuponjai iránt a legnagyobb az érdeklődés a Szallas.hu adatai szerint.

A Szigligeti várban egyébként rendhagyó Margaret Island koncert lesz a nyáron, íme a részletek!

Kiemelt kép: Margaret Island / Fotó: Hegyi Júlia Lily

A Festetics-kastélyban is rendszeresen izgalmas programokkal készülnek. Ide kattintva elolvashatjátok, hogy milyen luxusjárgányok gördültek be a felhajóra a közelmúltban.

Ha inkább strandolnánk, jó, ha tudjuk, hogy a top tízben szerepelnek a Hévízi Tófürdő, a Plázs Siófok, a Keszthelyi Városi Strand és az Annagora Aquapark, így ezeket annak fényében érdemes választani, hogy mekkora embertömeget szertenénk magunk körül látni.

A mi összeállításunk itt található a Top 10 Balatoni strandról, vesd össze a kettőt!

A Szallashu felmérése szerint a magyarok nagy része inkább az ingyenes strandokat választja. Mi is erre jutottunk a felmérés során, nézd csak!

Belépő esetén sem nagyon tudunk spórolni, bár ezekből is számos opciót találunk a Balaton körül, s természetesen szabadstrandok közül is választhatunk, így maximum a fagyira és a vízibiciklire kell költeni. A strandbelépő átlagára 2018-ban 800 Ft volt.

A szabadstrandok mostanában egyébként is rohamos fejlődésen mennek keresztül, szóval érdemes megnézni, hogy milyen lehetőségek vannak.

Zamárdi, 2018. augusztus 21.
Fiatalok a zamárdi Strand Fesztiválon 2018. augusztus 21-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Érdemes figyelembe venni, hogy aki szeretene a nyáron a Balatonnál pihenni, már most le kell foglalnia a szállást, ugyanis épp Siófok az egyik olyan település, amely biztosan teltházzal futja végig a nyarat.

– A legforgalmasabb időszak július 15-28 között lesz, a legtelítettebb nap július 21. – Aki még nem gondoskodott a foglalásról, jobb, ha mielőbb cselekszik, mert egyes szálláshelyek már most 70-80 százalékos kihasználtságúak a nyári időszakban, és bizony gyorsan fogynak a lehetőségek – figyelmeztet a szakember. – Siófok és Balatonfüred szálláshelyei között pedig már most is nehéz elérhetőt találni – elemezte a szakértő.

Akárhogy is: a likeBalaton.hu tudja és mutatja, hogy mit teszel idén nyáron! Mivel semmilyen eszközzel nem lehet bennünket eltántortani kedvenc tavunktól, mi azt mondjuk, hogy idén nyáron is irány a Balaton!

Szöveg: Szaniszló Hajnalka

Kiemelt kép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva