vg.hu | 2022.09.26. 07:00
Nagyon viszik a balatoni luxusingatlanokat a külföldiek
A kereslet a legkorszerűbb műszaki paraméterekkel rendelkező ingatlanok felé tolódott.

A prémiumingatlanok szegmensében is elkezdődött a piaci átrendeződés: míg a fővárosban és az agglomerációban csökkent a külföldi befektetők aránya, a balatoni luxusingatlanok még mindig vonzók a határon túli vásárlók körében egy elemzés szerint.

A kereslet a legkorszerűbb műszaki paraméterekkel rendelkező ingatlanok felé tolódott, miközben egyre több, elavult technológiával épült, ám például a mérete miatt mégis prémiumkategóriába tartozó ingatlan vár új tulajdonosra.

Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet

 

 

Prémiumingatlanokra specializálódott szakértők növekvő eladói megbízásszámról számoltak be a fővárosban és az agglomerációban, valamint a Balaton környékén is.

A kínálat további bővülése várható, azonban a tulajdonosoknak fel kell készülniük, hogy a nagyobb felújításra szoruló ingatlanok egyértelműen háttérbe szorulnak a változó piaci környezetben. A bizonytalanság, a csökkenő kereslet, az ezzel összefüggésbe hozható megnövekedett értékesítési idő, valamint az infláció miatt előfordul, hogy az eladásra szóló megbízás bérletire alakul. Példaként közölték: amióta egy, a fővárosi agglomerációban található, évek óta új tulajdonost kereső, 250 millió forint értékű ingatlan átkerült az eladókínálatból a bérleti piacra, havonta egymillió forintos bevételt hoz a tulajdonosának.

 

 

A budapesti és az agglomerációs luxusingatlanok piacán a járványidőszak alatt erősen visszaesett a külföldi érdeklődők aránya, így most jellemzően magyarok keresnek saját használatra prémiumkategóriájú ingatlant. Ezzel szemben a balatoni régióban még mindig érzékelhető a német és a svájci érdeklődés, valamint egyre több angol, belga és holland vevő bővíti a magyar luxusingatlanba fektető nemzetek sorát, a Balaton partján és vonzáskörzetében továbbra is keresettek a nem túl nagy alapterületű, három-négy szobás ingatlanok.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: vg.hu
Nyitókép: illusztráció/Ingatlanbazár

 



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva