magyarnemzet.hu | 2022.06.28. 08:00
1,3 milliárd a legdrágább és 1,9 millió a legolcsóbb balatoni ingatlan
A legdrágább és a legolcsóbb kínálatban szereplő ingatlan sem Balaton-parti településen található.

– A nyaralóövezetekben található eladó lakóingatlanok népszerűsége jelentősen nőtt az elmúlt években az országos piacon belül, a járványhatás pedig fokozta a keresletet. Különösen igaz ez a Balaton-parti és a tó környékén lévő településekre, ahol nagyon komoly eltérés van az eladó lakóingatlanok árai között – áll az Ingatlan.com legújabb összeállításában, amely a nyári szezon indulása apropóján bemutatja a balatoni nyaralóövezet legdrágább és legolcsóbb ingatlanait.

A teljes balatoni nyaralóövezetet nézve

a legolcsóbban 1,9 millióért lehet ingatlant vásárolni, a legmagasabb ár pedig június végén 2,2 milliárd forint volt, azaz több mint ezerszeres a különbség a két véglet között.

A legdrágább és a legolcsóbb kínálatban szereplő ingatlan is a tó környékén, nem pedig a Balaton partján fekvő településen található. Ez főként a megélénkült kereslettel magyarázható. A tóparti települések ingatlanai annyira megdrágultak, hogy sokak számára már csak a Balaton környéki helységek megfizethetők.

 

Legolcsóbb és legdrágább ingatlanok a tóparton

A Balaton partján fekvő településeken eladásra kínált ingatlanok közül a legdrágább egy több mint hatszáz négyzetméteres alapterületű,

2600 négyzetméteres telekkel rendelkező balatonföldvári kastély, amely 1,3 milliárd forintos árral szerepel a kínálatban.

Utána egy újszerű, luxuskivitelű 390 négyzetméteres, tízszobás, medencés gyenesdiási ingatlan következik, 1,12 milliárdért. A harmadik helyen szintén egy kastély szerepel, amely Siófokon található: a saját birtokkal, napelemparkkal ellátott ingatlan 2,55 millió eurós, azaz mostani árfolyamon valamivel több mint egymilliárd forintos áron kelhet el.

 

 

A legolcsóbb tóparti ingatlan Balatonberényben található

A legolcsóbb tóparti településeken elérhető ingatlanok közé tartozik egy 1600 négyzetméteres telken álló harminc négyzetméteres balatonberényi nyaraló, ahová még a villanyt be kell köttetni, a szóban forgó ingatlan 5,9 millió forintért eladó.

Emellett egy balatonfőkajári, az ingatlanbesorolás szerint gazdasági épületnek számító, de nyaralóként eladásra kínált húsz négyzetméteres ingatlant 8,9 millió forintos áron hirdeti a tulajdonos. Majd egy balatonfűzfői negyven négyzetméteres, külterületi nyaraló következik 15 millió forintos összeggel.

 

 

Végletek a Balaton környékén

A tóhoz közel eső, de nem közvetlenül a parton lévő települések kínálatában a legdrágább a Zánkától kicsit északabbra fekvő, Monoszlón épült felújított, kilencszobás, több mint 1600 négyzetméteres alapterületű kastély, amelyhez százezer négyzetméteres telekterület és borbirtok is tartozik – ezért 5,5 millió eurót, vagyis 2,2 milliárd forintot szeretne kapni a tulajdonos.

Utána

hárommillió euróért, azaz 1,2 milliárd forintért kínált birtok

jön a sorban, amely a Zamárditól délebbre fekvő Balatonendréden van. Ezért a pénzért a vásárló többek között 2200 négyzetméteres alapterületű ingatlankomplexum jár, amiben egy tízszobás kastély is helyet kap.

A harmadik legmagasabb árat Várvölgy képviseli, amely Keszthelytől északabbra fekszik. A kétszintes, több lakosztállyal ellátott, hétszáz négyzetméteres alapterületű és

saját akvaparkkal rendelkező luxusingatlan 1,7 millió eurós, 680 millió forintos összeggel

kapott helyet a kínálatban.

 

 

A legolcsóbb Balaton-környéki ingatlan csak 3,5 millió forint

A Balaton-környéki településeket nézve a legolcsóbban egy marcali présházhoz lehet hozzájutni, a harminc négyzetméteres ház 1,9 millió forintért vár eladásra. Fonyódtól délre van Somogyvár, ahol 2,5 millió forintért egy 45 négyzetméteres felújítandóként hirdetett ingatlant lehet megvásárolni. Ez követi egy karádi családi ház, a Balatonboglártól délebbre fekvő település egyik – 48 négyzetméteres, felújítandó – családi házát 3,5 millió forintért kínálják a vevőjelölteknek.

  

Forrás: magyarnemzet.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva